Sleen
1

Erik Woldhuis in de Kuip (tegen oud Feyenoord) (07-06-08)

Achilles 1894 1 - Velocitas 1897 zo 1 : 2 - 2 (18-05-08)

Velocitas liet vanaf de 1e minuut zien dat het voor de winst zou gaan en dat met goed voetbal. 4e minuut nadat Bart Vonk in de 16 meter naar de grond getrokken werd scoorde Jan Bats de 0-1 (penalty) Binnen 10 minuten had het al uitbebouwd moeten zijn naar 0-3 maar een goed keepende Mark Ekhart weerhield Velocitas keer op keer van scoren. In de 18e minuut de 1e kans van Achilles word binnen gekopt door Sandar van Nijen 1-1 Vlak na rust 55e minuut scoort Bart Vonk de 1-2 En in de 64e minuut maakt Robert Tiemens met een keihard zondagsschot in de bovenhoek 2-2. Velocitas creëert nog wel diverse kansen maar deze worden niet afgerond. Er was maar 1 ploeg die goed voetbal liet zien en dat was Velocitas en daarom is het ook zo zuur dat juist deze jongens aan een 2-2 gelijkspel niet genoeg hadden om door te stoten tot de finale. Op naar het volgend seizoen.
Emile Timmer.

Foto's Frans Kok:

Velocitas 1897 zo 1 - Achilles 1894 1 : 1 - 2 (11-05-08)

Emmen 1 - Velocitas 1897 zo 1 : 1 - 3 (06-05-08)

De 1e helft was een kopie van de 90 minuten gespeeld in het Stadspark. Een goed begin van Velocitas dat binnen 25 minuten op mooie 0-2 voorsprong stond met dank aan Dani Turdo 0-1 en Ruben Bermudez 0-2. Hierna gingen de Velocitanen weer wat achteruit voetballen met als resultaat een frommelgoal van Herbes 1-2. Na rust was het Emmen die fel uit de startblokken kwam, maar hun kansen niet verzilverd zagen. In de 73e minuut gaf Ruben Bermudez de genadeslag, gevolgd door een gefrustreerde rode kaart voor natrappen van een Emmen speler. Met 10 man kreeg Emmen nog wel wat kansen maar niet genoeg om nogmaals terug te komen. Zondag 11 mei 14.00 uur Velocitas thuis tegen de winnaar van WVV - Achillles 1894.

Velocitas 1897 zo 1 - Emmen 1 : 3 - 3 (04-05-08)

De eerste 20 minuten van de wedstrijd zijn voor Velocitas, hierin word ook snel gescoord door Erik Werksma 4e minuut 1-0. Veel kansen gaan verloren. Na 20 minuten gaat de wedstrijd gaat het even gelijk op maar scoort Reinders van Emmen uiteindelijk gelijk in de 41e minuut. Dit is de ruststand. Na rust een exacte kopie van de 1e helft, Velocitas dat goed voetbalt en druk zet en al in de 45e minuut de 2-1 van de voet van Wesley Walstra. Gevolgd in de 48e minuut door een prachtig ingekopte bal door Salah Alahjabou die om onduidelijke reden door de scheidrechter afgekeurd werd (de beste man heeft waarschijnlijk nog nooit iemand gezien die zonder hulp zo hoog en lang in de lucht kan blijven). In de 60e minuut scoort Ruben Bermudez de 3-1 en dan gaat het weer de verkeerde kant op. Velocitas gaat weer achteruit voetballen en hiervan profiteren de gasten. Siekman scoort in de 74e minuut de 3-2 en in de laatste minuut van de officiële speeltijd scoort Oost de gelijkmaker. Dinsdag zal de beslissing moeten vallen in de dan te spelen 90 minuten, komt allen.

Velocitas 1897 zo 1 - Noordster : 6 - 2 (01-05-08)

De beslissingswedstrijd voor de 3e periode werd vandaag aan de lange leegte gespeeld door Velocitas 1897 en Noordster. Velocitas kan hier nog wat mee winnen Noordster niet, maar toch werd het een mooie wedstrijd. 12e minuut Bart Vonk scoort 1-0 gevolgd door Vallery Sédoc in de 24e minuut 2-0 Velocitas voetbalt lekker maar geeft ook nog teveel kansen weg, het is Noordster die hier niet van profiteert. In de 32e minuut scoort Bart Vonk 3-0 Na de thee begint Velocitas slap aan de 2e helft, wat afgestraft word door Noordster in de 55e minuut 3-1 Maar in de 61e minuut scoort Bart Vonk zijn 3e van de middag 4-1 Noordster krijgt in de 72e minuut een penalty die mooi en hard in het net terecht komt 4-2 83e minuut Martijn Oppewal 5-2 gevolgd door het laatste doelpunt van de voet van Ruben Bermudez in de 84e minuut. Al met al toch nog de 3e periode voor Velocitas en de wedstrijd voor beide partijen zonder al teveel kleerscheuren en zonder kaarten uit gespeeld. Zondag speelt Velocitas 1897 thuis tegen Emmen om 14.00 uur, komt allen uw club aanmoedigen.

Zwaagwesteinde 1 - Velocitas 1897 zo 1 : 1 - 4 (27-04-08)

Drachten 1 - Velocitas 1897 zo 1 : 5 - 1 (13-04-08)

Zondag 1 op weg naar Drachten

De eerste 22minuten was er maar 1 ploeg dat voetbalde en dat was de ploeg van Drachten. 11e minuut scoort Marcel Koops 1-0 13e minuut wederom Marcel Koops 2-0 19e minuut loepzuivere hatrick voor Marcel Koops 3-0 In de 22e minuut scoort Pieter Meerten Reinders de 4-0 Hierna gaat Velocitas eindelijk eens voetballen en creëert zowaar wat kansen. In de 35e minuut doet Velocitaan Dani Turdo iets terug 4-1 De 2e helft zijn de meeste kansen voor Velocitas maar da mocht niet baten. In de 79e miuut doet wederom Marcel Koops Velocitas d das om 5-1 Al met al slecht dus.

WVV 1 - Velocitas 1897 zo 1 : 4 - 3 (06-04-08)

Zoals inmiddels gebruikelijk stonden de velocitanen de eerste minuten weer te slapen, al in de 4e minuut scoorde B. Mulder voor WVV de 1-0. Hierna begint Velocitas pas weer te voetballen, in de 28e minuut gaat R. Bermudez door op de keeper en word onderuit gehaald. Dit levert de keeper een gele kaart op en Velocitas een strafschop, goed ingeschoten door J. Bats 1-1. In de 39e minuut de 2e echte kans van WVV, G. Nieboer scoort de 2-1. Rust en Velocitas zit wederom met een niet onomkeerbare 2-1 achterstand in de kleedkamer. Velocitas gaat na rust goed van start en op zoek naar de gelijkmaker, maar helaas scoort M. Drent in de 66e minuut de 3-1. Nou uitvoetballen moet WVV gedacht hebben, maar niets is minder waar. 70e minuut D. Turdo van Velocitas 3-2 het is weer een wedstrijd. Negen minuten later wordt het 4-2 wederom door M. Drent. Kans na kans aan beide kanten worden gemist, maar in de 85e minuut wordt het weer spannend gemaakt door een doelpunt van R. Bermudez. Velocitas zet nog even behoorlijk aan wat kansen oplevert maar uiteraard ook voor de thuis spelende heren. Keeper A. van Stralendorff redt nog een aantal keren met zijn inmiddels bekende katachtige bewegingen en zorgt ervoor dat de stand niet meer veranderd. Velocitas wordt na een reeks van 10 wedstrijden ongeslagen afgestopt door WVV. Volgende week Drachten uit, mooi en strijdbare voetbal pot wordt u beloofd.

Velocitas 1897 zo 1 - FVC 1 : 3 - 2 (30-03-08)

FVC kan kampioen worden vandaag en kwam dus ook met 2 bussen vol supporters naar het stadion stadspark. FVC begon goed, binnen 1 minuut werd er gescoord door Hendrik de Zwart 0-1 In de 14e minuut benut Jelmer Sytsma een penalty 0-2 Het voetbal van FVC is kort samen te vatten, hoog en hard naar voren rammen van voetbal was dus weinig sprake. Velocitas kwam er in de 1e helft tot 3 keer toe goed uit maar verzuimde te scoren. 2e helft begint goed voor Velocitas in de 51e minuut scoort Bart Vonk via binnenkant paal de 1-2 Gevolgd door een monsterachtig mooie en harde knal in de kruising van Vallery Sédoc in de 65e minuut 2-2 Over en weer komen er kansen om de boel te beslissen, maar ver in de blessure tijd scoort Ruben Bermudez de 3-2 Na ruim 90 minuten bikkelen heeft Velocitas 3 punten en het kampioenschap van FVC uitgesteld met minimaal 1 week.

Velocitas 1897 zo 1 - Trynwâlden 1 : 6 - 3 (16-03-08)

Koud een 30tal seconden in het veld scoort Vallery Sédoc de 1-0. Hierna begint Trynwalden te voetballen en dit houden de Velocitanen ongeveer 15 minuten lang ook vol. Na een hard duel blijft er een speler van Trynwalden op het veld liggen, het lijkt er op dat het niet goed is met het onderbeen van deze speler. De speler is uiteindelijk afgevoerd door een ambulance, waarna de wedstrijd wordt hervat. Na 30 minuten scoort Kalsbeek de gelijkmaker 1-1, om nog voor de rust de 1-2 in het net te leggen. Na de rust lijkt Velocitas zichzelf terug te vinden, maar al in de 49e minuut scoort Westra de 1-3 voor de gasten. De trainer van Velocitas brengt Jan Bats in het veld, een wissel die resulteert in de 2-3 na een fraai ingeschoten vrije trap in de 56e minuut. In de 63e minuut scoort Vallery Sédoc zijn 3-3. In de 71e minuut gevolgd door de 4-3 van Ruben Bermudez. De wedstrijd wordt in de 87e minuut in het slot gegooid door Jan Bats, na een geniale pass van Erik Werksma 5-3. Als hekkensluiter scoort Vallery Sédoc in de 90e minuut zijn 3e doelpunt 6-3.

Noordster 1 - Velocitas 1897 zo 1 : 1 - 3 (24-02-08)

Velocitas zet vanaf het begin Noordster goed onder druk. Over en weer worden kansen gecreëerd, wat voor Velocitas in de 29e minuut een penalty oplevert. Vallery Sédoc gaat solo en word in de zestien meter neer gehaald, vervolgens neemt hij zelf de penalty en scoort de 0-1. Noordster creëert kans na kans maar verzilverd er niet één, mede dankzij goed keeperswerk van Alex van Stralendorff. In de 37e minuut scoort Bart Vonk de 0-2, dit is tevens de rust stand. Na de rust gaat Noordster door waar ze gebleven zijn, kans na kans wordt door onze keeper gepareerd. In de 60e minuut krijgt Wesley Walstra een domme gele kaart, maar in de 63e minuut staat hij er wel en haalt een ingeschoten bal van de doellijn. Pas in de 83e minuut scoort Ruben Bermudez de 0-3 en lijkt de wedstrijd gelopen. Noordster blijft strijden, wat resulteert in een doelpunt in de blessuretijd door Wever. 1-3 is de eindstand. En dan bereikt ons het nieuws dat we periodekampioen zijn, iedereen superblij!!! Maar helaas we moeten nog even afwachten wat WVV met hun 2 inhaalwedstrijden gaat doen. Dus wie weet snel een feestje!!!

Velocitas 1897 zo 1 - Roden 1 : 3 - 2 (03-02-08)

Velocitas gaat fantastisch van start, 1e minuut voorzet van Bart vonk van rechts in één keer uit de lucht geschoten door Jan Bats 1-0. De volgende 14 minuten is het steeds Roden die de aanval zoekt en de kansen creëert, na 14 minuten komt Velocitas weer wat in actie. 23e minuut schiet Bart Vonk schitterend over de keeper, 2-0 . Ondanks dat Roden de gehele 1e helft aanvallend speelde bleef het tot aan de rust 2-0.
2e helft begint en Velocitas verzuimd het om direct de 3-0 te maken, hierdoor blijft Roden hoop houden. Deze hoop wordt versterkt door de 2-1 in de 63e minuut, en het is helemaal klaar als Roden in de 67e minuut gelijk maakt 2-2. De rest van de wedstrijd gaat het op en neer, beide elftallen zijn veelvuldig in de aanval maar maken de kansen niet af. In de 93e minuut maakt Ron Visser de winnende goal, gevolgd door een gemiste penalty van Francis Bonevacia in de 94e minuut. Velocitas 3 punten Roden met niets naar huis.