1
Erwin Sibers
1

Achilles 1894 3 - Velocitas 1897 3 : 2 - 4 (01-05-05)

Op het fraaie sportpark te Assen moest het 3e van Velo aantreden tegen het 2e van Achilles. Eerst even de stand in de hoofdklasse waargenomen op het bord in dit fraaie optrekje. Achilles staat stevig onderaan met 1 punt uit 22 wedstrijden. Het betalen van spelers zet uiteindelijk toch geen zoden aan de dijk denk je dan. Nee de winst pak je liever met de jeugdige en onbezoldigde spelers van Velo 3 en een mooie winstpartij werd het. Met Joost als sterke sluitpost werd de volle winst gepakt. In de 15e minuut werd het door Sander 0-1 via een mooie voorzet vanaf rechts van Rob. Even later scoorde Siebers in de 22e minuut via een slimme pass van Erik. In de 30e minuut laat de keeper van Achilles het leer los, Rob schuift hem in maar een amper waarneembaar vingertopje op de bal van de keeper was genoeg om deze goal af te keuren. Op slag van rust een snelle counter, Sander speelt door naar Erik, deze legt aan om te schieten maar speelt hem slim breed op Björn. De rust werd daarmee ingegaan met een 3-0 voorsprong voor Velo 3. Na de rust een zelfde spelbeeld, Velo veel sterker maar in de 2e en 3e minuut krijgt Erik de bal er niet in, keeper en lat verhinderen dit. Kansen voor de tegenstander zijn er tot dan toe amper, maar bij die spaarzame momenten dat de verdediging van Velo een gaatje laat vallen staat Joost zijn mannetje. In de 15e minuut moet hij toch buigen voor een strafschap die door Achilles wordt verzilverd. De eindstand komt op het wedstrijdformulier door Sander uit voorzet van Mathijs. 1-4

ODV 2 - Velocitas 1897 3 : 2 - 2 (03-04-05)

Onder prima weersomstandigheden togen we afgelopen zondag voor de 3e keer richting Friesland, waar ODV 2 uit Wijnjewoude (of all places) de tegenstander was. Omdat Wijnje woude slechts vier of vijf straten heeft, was het complex niet moeilijk te vinden. Nadat beide ploegen de warming-up hadden gedaan, bleek dat er op het moment dat de aftrap moest plaatsvinden geen scheids aanwezig was. In allerijl werd er van de zijde van ODV voor een vervanger gezorgd. Complimenten daarvoor. Een half uur later dan gepland konden we dan eindelijk beginnen. Na anderhalve minuut vond Matthieu het nodig om met een geweldige knal in eigen doel een einde te maken aan de eerste de beste ODV-aanval (1-0). Matthieu, toch al niet lekker gestart - te laat aanwezig en z'n haar niet gekamd - komt daarmee op -1. Na deze tegenslag was het Velocitas dat het initiatief nam en naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. Dit duurde tot de 5e minuut. Ronald rondde een strakke voorzet van Ralph prima af. Ook daarna hadden wij het beste van het spel. Er werd bij tijd en wijle redelijk gevoetbald, er kwamen goede kansen, maar het benutten daarvan bleef beneden de maat. ODV beperkte zich voornamelijk tot het spelen van de lange bal. Veel gevaar leverde dat echter niet op. De rust ging dus in met 1-1. Sieb moest geblesseerd in de kleedkamer achterblijven en werd vervangen door Frank, ook al niet okselfris (ziekjes geweest). In de verdediging kwam Joseph (ja, ja, hij had weer tijd) in het veld voor Mathijs. Ook na de thee waren wij de bovenliggende partij, al ging het allemaal niet meer zo gemakkelijk. Het middenveld kwam mede door een omzetting bij ODV wat minder uit de verf en de kansjes waren dan ook gemakkelijk op één hand te tellen. Toch kwamen we zo'n 20 minuten voor tijd op voorsprong. Ralph werd op snelheid onreglementair in de zestien afgestopt; de opvolgende strafschop werd door Sander onberispelijk ingeschoten. Lang konden we er echter niet van genieten. Vijf minuten later werd een vrije trap in één keer achter Joost geschoten. In het laatste kwartier werd er door ons, op zoek naar de overwinning, veel te gehaast gespeeld. Uitgespeelde kansen waren, behalve een kopbal van Rob, nog nauwelijks en bovendien werden de frustraties steeds meer op elkaar en de scheids afgereageerd. Het bleef hierdoor bij een teleurstellende, maar geheel aan ons zelf te wijten 2-2. Gezien het spelbeeld twee verliespunten in de race om de 2e plaats. Woensdag a.s. (6/4) de inhaalwedstrijd in en tegen Tolbert. Hopelijk laten we dan weer zien wat we echt kunnen.

Velocitas 1897 3 - ONB 2 : 4 - 3 (27-03-05)

Zowaar, het hoofdveld was ganzenpoep vrij. Of dit iets met Pasen en ganzenpaté te maken heeft weet ik niet, maar het veld lag er zo een stuk prettiger bespeelbaar bij. Uit werd er nog van ONB verloren met 4-2, na een 2-0 voorsprong in de rust. We waren dus gewaarschuwd voor de veerkracht van deze stugge friezen. Vanaf het beginsignaal werden ze klem gezet en werd er goed druk uitgeoefend op hun verdediging. Deze druk leverde een foute pass op die direct door Ronald werd uitgeoefend, 1-0. Echter gedurende de 1e helft kreeg ONB wat grip op de wedstrijd en creëerde zich 4 goede kansen, waarvan ze 2 wisten te benutten. Zo stonden we dus met 1-2 achter, terwijl wij toch het beste van het spel hadden, maar vrijwel niet tot kansen kwamen. Voor de rust kwamen we toch nog langszij, nadat Patrick met een goede voorzet Sieb wist te bereiken. Die rondde subtiel af. 2-2, ruststand. Nadat in de rust de neuzen even weer in dezelfde richting werden gezet, begonnen we voortvarend aan de 2e helft. ONB kwam er slechts nog uit door de lange bal te hanteren, maar die konden makkelijk door onze verdediging verwerkt worden. Ook ging ONB meer overtredingen maken. Uit een snoeiharde vrije trap van Ronald kwam de 3-2 voorsprong. De keeper kreeg geen grip op de bal en Rob was er als de paaskippen bij om binnen te schieten. Waar we dachten dat ONB nu wel geknakt zou zijn kwamen we bedrogen uit. Een sliding op de bal van Sieb ter hoogte van de middellijn kwam terug tot in het strafschopgebied, werd uiteindelijk door de scheids beschouwd als een terugspeelbal. Vrije trap voor ONB ter hoogte van de 11 meter. Snoeihard ging de bal tegen de touwen, omdat de muur één van Berlijnse makelij bleek. Door het gat werd de 3-3 gerealiseerd. Met deze stand werden we toch wel tekort gedaan, dus weer op de aanval. Dit leverde echter ook ONB kansen voor de overwinning op. Verder dan de lat kwamen ze echter niet.Wij wisten terecht wel de 3 punten in het stadspark te behouden. Sieb ging neer binnen de 16, onduidelijk was of het hier een duwtje betrof of de wind. Het deed er niet toe. Sander schoot beheerst de 4-3 binnen. Een belangrijke overwinning, want hiermee stijgen we van de 6e naar de 2e plaats. Een mooi resultaat lijkt me zo.

Hunsingo 2 - Velocitas 1897 3 : 2 - 3 (20-03-05)

Aangevuld met twee B-ers (Mohammed en Saladin) en met Joost op goal wisten we afgelopen zondag een redelijk en in ieder geval compleet team op de been brengen in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Hunsingo. Om ons tenue compleet te maken moesten we een beroep doen op onze tegenstander. Onze kousen waren niet meegekomen naar Winsum, maar met bereidwilligheid van Hunsingo gingen we getooid in rode kousen. In de eerste helft was het Hunsingo dat de toon zette. Wij kwamen er slechts sporadisch uit en kansen waren er al helemaal niet. Mede dankzij goed keeperswerk van Joost en enig geluk kwamen we de 1e helft ongeschonden door. Sterker nog, we gingen zelfs met 0-1 de kleedkamer in. Tegen het fluitsignaal van de warrig leidende scheids aan wist Sander, na goed doorzetten van Ronald, de keeper van dichtbij te kloppen. Na het inbrengen van twee wissels ging het in de 2e helft een stuk beter. Binnen tien minuten hadden we de voorsprong uitgebouwd tot 0-3. Eerst was het Frank, die een prima steekpass van broer Rob uitstekend afrondde en niet veel later was het Rob die op aangeven van Ronald wist te scoren. Hiermee leek de marge veilig te zijn en leek er alleen maar een grotere voorsprong in het verschiet te liggen. Een ongelukkige actie van Mohammed binnen de zestien zorgde er echter voor dat Hunsingo via een strafschop weer in de wedstrijd kon komen. Toen niet veel later door een klutsgoal ook nog eens de 2-3 viel, werd het nog moeilijk ook. Met lange ballen probeerde Hunsingo onze verdediging onder druk te zetten, maar onze betrouwbare sluitpost verrichtte in die fase een paar knappe reddingen. Zelf kregen we door de ruimte die Hunsingo ons bood ook nog voldoende kansen; tot scoren kwam het echter niet meer. Opluchting alom toen het laatste fluitsignaal klonk. Een moeizame 2-3 overwinning, maar wel weer drie punten in de knip. Komende zondag (1e paasdag) ontvangen we het als 3e geklasseerde ONB, een ploeg tegen wie we nog iets recht te zetten hebben.

Drachten 2 - Velocitas 1897 3 : 8 - 1 (12-12-04)

Slecht, heel slecht was de wedstrijd afgelopen zondag in en tegen Drachten. Met de afwezigheid van een achttal spelers (Peter, Albert, Bassel, Joseph, Ralph, Peko, Ronald H. en Bennie) moest er, om in ieder geval twaalf man bij elkaar te krijgen, een beroep worden gedaan op Bram en opnieuw Ade. Tot overmaat van ramp bleken we ook nog eens op het voor ons onwennige kunstgras te moeten voetballen.De bal rolde nog geen 2 minuten toen we al tegen een achterstand aankeken. Een verdedigende blunder in de linkerzone was daaraan debet. Na kort daarna uit een corner ook nog eens een klutsgoal te hebben tegen gekregen ging het rechter verdedigingsblok ook nog eens een aantal keren in de fout en stelde Drachten in staat de stand naar 5-0 te tillen. Behoudens een paar corners kregen wij in het eerste bedrijf geen mogelijkheden. Met Ade voor Erwin ging het in de tweede helft iets beter, althans er leek een optisch overwicht te zijn. We kregen zowaar wat goede kansen, maar als er één keer iets tegen zit …….. Drachten bleef via de counter erg gevaarlijk; zij wisten drie van deze tegenstoten, in combinatie met individuele miskleunen, koelbloedig af te ronden. Bij een 8-0 achterstand wist Rob de eer nog te redden door vlak voor tijd te scoren. Een fikse nederlaag derhalve in deze laatste wedstrijd voor de winterstop van een team dat collectief heeft gefaald. Laten we het er maar op houden dat dit een incident was en dat we er na de verplichte pauze alles aan zullen doen om dit niet weer te laten gebeuren.

Velocitas 1897 3 - Niekerk 2 : 8 - 0 (05-12-04)

Een wedstrijd die nooit een wedstrijd was. Zo valt het duel te typeren dat we afgelopen zondag thuis tegen Niekerk 2 speelden. Vooraf werd, door personele problemen, toch wel tegen deze partij opgezien. Diverse blessures, werkzaamheden en een schorsing hadden onze selectie zodanig gereduceerd, dat we voor de bank een beroep moesten doen Ade, een pupil uit Eriks B-jeugd. De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen Ronald zich door de niet meer zo piepjonge defensie van onze gasten wist te manoeuvreren en de 1-0 liet aantekenen. Daarna speelde de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van Niekerk af. Het duurde echter tot een half uurtje voordat Erik (ja weer hij) van afstand de voorsprong verdubbelde. De rust ging in met een 4-0 voorsprong. Goaltjesdief Ronald was er twee keer goed bij om voor de afronding te zorgen. Na de pauze was het overwicht alleen maar groter. Veel vrijheid en doelpunten konden dan ook niet uitblijven. De score werd uiteindelijk naar 8-0 getild. Sieb (op aangeven van Ronald), Bennie (een strafschop), Mathijs (volgens Toonder sr. uit een onmogelijke hoek) en Ronald (z'n 4e) waren hiervoor verantwoordelijk. De uitslag had zeker in de dubbele cijfers kunnen vallen als Bennie en Ade niet ieder het aluminium hadden geraakt. Tja, meer valt er eigenlijk niet over deze ongelijke strijd te vermelden. O ja, speciaal voor Ronald, de nul werd gehouden, al was dit niet zo moeilijk. Met deze drie punten blijven we in ieder geval goed meedoen. Komende zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop. We gaan dan opnieuw naar Drachten, waar het plaatselijke 2e team onze tegenstander zal zijn.

ONB 2 - Velocitas 1897 3 : 4 - 2 (28-11-04)

Na een week verplichte pauze i.v.m. afgelastingen stond afgelopen zondag de inhaalwedstrijd tegen ONB 2 uit Drachten op het programma. Het begon gelijk al met een minder goede mededeling: de keeper is ziek. Na wat heen en weer bellen om een doelman te charteren, bleek dat we, evenals aan het begin van het seizoen, een beroep moesten doen op Ronald Homan. Alsof dit nog niet voldoende was konden we, ondanks een routekaart, de velden van ONB niet vinden. Na lang rondrijden kwamen we met behulp van een plaatselijke trimmer uiteindelijk tegen half tien op de plaats van bestemming. In de beginfase van de wedstrijd was van al deze tegenslagen weinig te merken. We hadden een overwicht op het middenveld en wisten enige mogelijkheden te creëren. Ook ONB kreeg in de fase kansen. Ronald bracht echter een aantal keren goed redding. Halverwege kwamen we toch op voorsprong toen Erik, vrij in de zestien, doeltreffend kon uithalen. Niet lang daarna wisten we ook de 0-2 te scoren. Opnieuw was het Erik; hij reageerde attent op een slippertje van de keeper, die een vrije trap van Sander losliet. Deze voorsprong konden we niet lang vasthouden. Een vrije trap van ONB zeilde tot ieders verrassing (Peko riep "over" en Ronald deed niets) in het doel. Met deze tussenstand werd er ook gepauzeerd. In het 1e gedeelte van het 2e bedrijf wisten we de voorsprong eenvoudig te continueren. Het speelde zich toen voornamelijk op het middenveld af en beide ploegen kregen nauwelijks kansen. Wij kregen echter na zo'n 20 minuten een uitgelezen kans om de marge te vergroten. Rob werd binnen de beruchte lijnen neergelegd; de penalty werd vervolgens door Peko gemist. Dit bleek het breekpunt in de wedstrijd te zijn. ONB putte uit deze misser zoveel moed dat het uiteraard voor de gelijkmaker ging. Deze kwam er ook toen een enorme dekkingsfout in de defensie werd afgestraft. Ook daarna bleef ONB slim op de counter loeren. Nadat de scheids een overtreding van de tegenstander over het hoofd had gezien werd het uit een van die tegenstoten 3-2. Met de moed der wanhoop werd vervolgens gezocht naar de gelijkmaker. Behoudens een vliegend schot van Fadhel (goed gepareerd door de keeper) was bij ons de koek op. Door opnieuw een individuele fout werd het zelfs nog 4-2. Resumerend: 0-2 voor, een strafschop missen op 1-2, uiteindelijk onnodig verliezen en dus grote teleurstelling. Maar goed, de competitie gaat verder, dus vol goede moed naar de volgende wedstrijd, thuis tegen Niekerk 2.

Velocitas 1897 3 - Achilles 1894 3 : 4 - 1 (14-11-04)

Zondag 14 november. Tegenstander Achilles 1894 3. Plaats van handeling: De Renbaan met een klein maar prima bespeelbaar veld. Geen Matthieu, Frank (beide geschorst), Joseph (werk), Albert, Rob, Erik en Peter (geblesseerd). Gelukkig waren Fré en Jan echter bereid hun vrije ochtend voor ons op te offeren. Mede dankzij hen kon er toch een representatief elftal op de been gebracht worden. Vanaf het eerste fluitsignaal was het ons team dat Achilles de wil wist op te leggen. Met name op het middenveld hadden we een overwicht. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden, die echter niet in klinkende munt konden worden omgezet. Na zo'n 20 minuten wisten we op voorsprong te komen toen Fré alert reageerde op een voorzet (?!?!) van Ralph en de keeper met een gerichte kopbal kansloos liet. Nadat Ralph nog een keer de lat had geraakt, zakte ons middenveld enigszins weg en raakten we de grip op de wedstrijd wat kwijt. In combinatie met een aantal persoonlijke fouten en enige miscommunicatie leidde dit tot een aantal goede kansen voor Achilles, dat met die kansen echter slordig omging. De ruststand ging dus in met een 1-0 voorsprong. Nadat we op het veld van de thee hadden genoten, wisten we het goede van de 1e helft weer op te pakken. Met name het middenveld hadden we stevig in handen, wat er toe leidde dat Achilles weinig kans kreeg en wij voortdurend het doel van de tegenstander konden opzoeken. Het duurde uiteindelijk tot halverwege de 2e helft dat wij de voorsprong konden verdubbelen. Ronald wist, opnieuw met z'n linker, de keeper met een schuiver in de verste hoek te verschalken. Kort daarna kwamen we zelfs op 3-0 toen Ralph doorbrak over links en Sander in staat stelde te scoren. Toen Achilles vervolgens met 10 man kwam te spelen, was het eigenlijk gebeurd. Wij hadden nog voldoende mogelijkheden om de score te verhogen, maar het duurde pas tot even voor tijd toen Peko weer eens één van zijn prima vrije trappen losliet. Muur en keeper waren volstrekt kansloos. In de euforie van dit doelpunt stonden we kort daarna in de verdediging even te slapen en werd Achilles in de staat gesteld de eer te redden. Resultaat: een prima en verdiende 4-1 overwinning tegen een ploeg die vooraf toch wel enige angst inboezemde, maar die behoudens een kwartiertje eigenlijk geen schijn van kans heeft gehad. Complimenten voor dit team en hopen dat we deze lijn kunnen doortrekken als we komende zondag bij Tolbert 2 op bezoek gaan.

Peize 3 - Velocitas 1897 3 : 1 - 3 (07-11-04)

Zondag jl. Sportpark Peize 10.00 uur. Stralend weer. Onze tegenstander was het 3e elftal van de plaatselijke club, dat de 2e positie in de rangschikking bezet. Zonder Joseph (werk), Albert (geblesseerd) en Bennie (ziek), was het elftal in tegenstelling tot de vorige weken op een aantal plaatsen gewijzigd. Deze omzettingen wierpen vanaf het eerste fluitsignaal hun vruchten af. Peize werd met goed veldspel bij vlagen met de rug tegen de muur gezet. Het duurde tot een minuut of vijftien toen Ronald zichzelf op randje zestien uitstekend wist vrij te spelen en de keeper met links kansloos liet. Midden 1e helft kwam we zelfs op 0-2. Sieb werd de ruimte ingestuurd en ondanks dat zijn schot niet al te hard was had de keeper geen verweer. Na deze goal sloop er bij ons wat gemakzucht in het spel, hetgeen Peize de gelegenheid gaf om wat meer op onze helft te voetballen. Uit een van hun aanvallen wisten ze de score tot 1-2 te verkleinen. Overigens gebeurde dit wel in buitenspelpositie. Kort voor de rust moest Erik er geblesseerd af en werd vervangen door Matthieu. Na de (koude) thee wisten wij de zaak opnieuw goed op te pakken. Peize speelde, in de jacht op de gelijkmaker, wel wat verder na voren, maar echt gevaarlijk werd het nooit. De speelwijze van de tegenstander bezorgde ons natuurlijk meer ruimte voorin. Deze ruimte werd halverwege bekroond met een goal van Rob, die attent reageerde toen de keeper een schot van Sander niet onder controle kreeg. Na deze 1-3 was het echte verzet van Peize gebroken. Met de mogelijkheden die wij daarna nog kregen werd jammergenoeg niet zorgvuldig omgegaan. Nadat het eindsignaal van de enigszins warrig fluitende scheids had geklonken, was de conclusie dat we een prima overwinning hadden geboekt. Op een kwartiertje na werd er een zeer behoorlijke en op sommige momenten goede partij op de mat gelegd. Hopen dat we hieraan een vervolg kunnen geven als het zeker niet kinderachtige Achilles 1894 3 de komende zondag bij ons op bezoek komt.

Velocitas 1897 3 - ODV 2 : 1 - 1 (31-10-04)

Zonder de Matthieu, Frank (beide geschorst), Joseph (werk) en Albert (geblesseerd) moesten we afgelopen zondag tegen ODV 2 proberen om op het loodzware veld3 aansluiting met de top te behouden. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Al binnen een kwartier stonden we op een terechte 0-1 achterstand. Weinig organisatie, slap in de duels, matige omschakeling etc. etc. Gaandeweg de 1e helft kregen we wel wat meer grip op het spel, maar erg overtuigend was het allemaal niet. Desalniettemin kregen we wel een aantal goede mogelijkheden, maar ook de vizieren stonden niet scherp. Na de thee, met Rob voor Sander, werd er van onze kant uit een ander vaatje getapt. Duels werden weer gewonnen en werd er gevoetbald vanuit een betere organisatie. Als gevolg daarvan kon, op zoek naar de gelijkmaker, de tegenstander onder druk worden gezet en gehouden. Na een aantal aardige kansen was het Rob, die na zo'n 20 minuten na een prima aanval over links het net wist te vinden. Deze verdiende goal was aanleiding om de druk op ODV nog meer op te voeren. De tegenstander kreeg hierdoor natuurlijk ook meer ruimte; ze wisten, overigens zonder succes, een aantal gevaarlijk counters te plaatsen. Ook wij kregen nog een aantal mogelijkheden, maar tot scoren wisten we niet meer te komen. Toen de scheidsrechter het na zo'n 40 minuten (??!!!) welletjes vond stond er dus een 1-1 eindstand op het scorebord. Een op basis van beide speelhelften terechte uitslag waar wij eigenlijk niets mee opschieten, sterker nog het gat tussen ons en de top is er niet kleiner op geworden en zijn we een plaatsje op de ranglijst gezakt. Volgende staat ons een zware klus te wachten als we op bezoek gaan bij Peize 3.

Velocitas 1897 3 - Groninger Boys 2 : 2 - 5 (17-10-04)

Na de prima zege van de vorige week, stond afgelopen zondag de inhaalwedstrijd tegen Groninger Boys 2 op het programma. Inzet van deze wedstrijd was de voorlopige 2e plaats achter leider Actief 2. Met een nieuwe doelman - Ronald De Vrij - tussen de palen werden we in de eerste tien minuten van het kastje naar de muur gestuurd. Dit leverde de Boys enkele goede kansen, maar over geluk hadden we niet te klagen. Toen daarna de organisatie wat beter kwam te staan, konden wij het heft in handen nemen en wisten we enkele goede kansen te creëren. Het benutten daarvan bleek echter een probleem. Bij twee van hun uitvallen had de tegenstander daarmee geen moeite. Verdedigingsfouten zorgden ervoor dat we binnen vijf minuten met 0-2 achterstonden. Na ongeveer een half uur kwamen de Boys met 10 man te spelen, omdat Rob op onreglementaire wijze de weg naar het doel werd versperd. In het laatste kwartier regende het kansen; scoren was er echter niet bij. Na de thee, met Frank voor Ronald Homan, werd Groninger Boys met de rug tegen de muur gezet. Nadat eerst lat (Sander) en paal (Rob) nog redding konden brengen, was het Erik die op randje zestien met een lage schuiver voor de aansluiting zorgde. Met het idee om tegen tien tegenstanders rustig op zoek te gaan naar de gelijkmaker kwamen we bedrogen uit. Niet lang na de 1-2 ging de verdediging opnieuw twee keer in de fout en wisten de Boys naar 1-4 uit te lopen. Dit bleek het breekpunt in de wedstrijd. We kregen nog wel wat kansen, maar het geloof was er niet echt meer. Alsof dit nog niet genoeg was werden we ook nog eens getrakteerd op twee rode kaarten. Matthieu (onderuit halen doorgebroken speler) en Frank (slaande beweging) haalden het eindsignaal niet. Dat beide ploegen nog een keer scoorden was eigenlijk alleen maar voor de statistiek. Met een eindstand van 2-5 en in totaal drie rode kaarten zou de conclusie kunnen worden getrokken dat we zijn weggespeeld in een uiterst rumoerige en onsportieve wedstrijd. Niets is echter minder waar. Voetballend waren we zeker gelijkwaardig aan de tegenstander, maar zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht hebben we een lesje in effectiviteit gehad en wat de kaarten betreft: het was gewoon een stevige, maar sportieve pot voetbal. Volgende week hebben de kans om ons te revancheren als we op bezoek gaan bij ONB 2 in Drachten.

Actief 3 - Velocitas 1897 3 : 7 - 4 (19-09-04)

Na de goede seizoenstart moesten we afgelopen zondag proberen de reeks voort te zetten bij Actief. Met opnieuw Ronald in de goal werd in de beginfase al snel duidelijk dat Actief uit een ander vaatje tapte dan de vorige twee tegenstanders en dat wij duidelijk onze dag niet hadden. Halverwege de eerste helft keken we al tegen een 3-0 achterstand aan. Peko wist deze achterstand met een afstandschot nog wel te reduceren, maar uiteindelijk ging de ruststand in met een smadelijke 5-1. Deze stand noodzaakte ons om in de rust een en ander om te zetten. Bovendien moesten Ronald en Bennie, die in de 1e helft hard met elkaar in botsing waren gekomen, geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Met Albert, eigenlijk ook nog niet geheel okselfris, op doel werd er in de 2e helft beter gevoetbald. Via Erik, afstandschot en kopbal, wisten we de score terug te brengen tot 5-3. Op het moment dat we dachten dat er nog wel iets meer in zou zitten, maakten twee fouten achterin dat de achterstand weer tot vier doelpunten opliep. Duidelijk mag zijn dat de wedstrijd daarna gespeeld was. Dat Peter kort voor tijd nog voor onze vierde goal zorgde was slechts voor de statistieken. Een complete off-day, nog steeds geen vaste keeper en een slimme, geroutineerde tegenstander zorgde voor een uiteindelijk afgetekende en verdiende 7-4 nederlaag. Spectaculair natuurlijk voor de neutrale toeschouwer, maar teleurstellend voor ons. Rest ons dus niets anders dan maar weer vooruit te kijken en te proberen de positieve draad weer op te pakken. Komende zondag krijgen we medekoploper Groninger Boys 2 op bezoek.

Velocitas 1897 3 - Drachten 2 : 6 - 0 (12-09-04)

Na de prima ouverture van de vorige week was Drachten 2 afgelopen zondag de tegenstander. Omdat we nog steeds zonder (vaste) keeper zitten, was Ronald bereid om deze wedstrijd als sluitpost op te treden. Vanaf het eerste moment wisten wij Drachten door redelijk verzorgd veldspel de duimschroeven aan te draaien en op eigen helft terug te dringen. Dit leverde echter niet meer op dan wat kleine kansjes en het duurde dan ook tot halverwege toen Peko een vrije schop onhoudbaar in het kruis joeg. Niet lang daarna werd het door Bennie 2-0. Bij zijn debuut wist hij in een scrimmage het net te vinden. Met deze voorsprong ging ook de rust in. Na de pauze hadden we een sterk aandringend Drachten verwacht, maar niets was minder waar. Integendeel, na vijf minuten stond er 3-0 op het scorebord. Sander wist een schot van Erik precies de juiste richting mee te geven. Met deze stand was het verzet van Drachten helemaal gebroken. Wij kregen legio ruimte en idem kansen. Uiteindelijk wisten wij in het restant de stand op te voeren naar 6-0. De vierde kwam van het hoofd van Sander, die een perfecte corner van Mathijs inkopte; de vijfde en zesde waren voor de broertjes Van Sleen. Frank met een schuiver vanaf de zestien en Rob die een voorzet van weer Mathijs goed afrondde. Opnieuw een prima partij voetbal van een elftal dat goed staat en bereid is voor elkaar te werken. Een compliment overigens voor de spelers die zich voornamelijk met verdedigende taken bezighouden; Drachten heeft niet één uitgespeelde kans gehad. Met de overige resultaten van dit weekend staan we nu alleen aan kop met de alleszeggende doelcijfers 10-1. Laten we echter waken voor een al te groot optimisme en slechts kijken naar onze volgende tegenstander. A.s. zondag is dat Actief 3 uit Eelde.

Niekerk 2 - Velocitas 1897 3 : 1 - 4 (05-09-04)

Na een gedegen (?!) voorbereiding was het dan eindelijk weer zo ver, de strijd om de punten. De eerste punten moesten worden gehaald in de uitwedstrijd tegen Niekerk 2. Onder prima weers- omstandigheden was het Rob die deze wedstrijd tussen de palen mocht plaatsnemen. Een vaste keeper ontbreekt nog altijd. En Rob, je mag het nog eens doen, dus kom gerust te laat !!! In ons vertrouwde 3-2-3-2 systeem waren wij in de 1e helft verreweg de betere ploeg. Dit resulteerde ook wel in een aantal goede mogelijkheden, maar het duurde toch nog een half uurtje voordat Erik de bal vanaf rand zestien tegen de touwen joeg. Niekerk kon tegenover ons goede veldspel niets anders doen dan de lange bal hanteren, hetgeen, behoudens een paar corners, niet veel gevaar opleverde. De rust ging in met deze 0-1 voorsprong. Na de pauze waren we het 1e kwartier de weg enigszins kwijt en kreeg Niekerk, zonder overigens gevaarlijk te worden, wat meer grip op de wedstrijd. Toch kwamen wij op 0-2 toen Sander een voorzet van Fadhel prima inkopte. Nog geen minuut later was het verschil weer tot één gereduceerd toen Rob zijn enige foutje van de wedstrijd maakte. Na deze goal werd de draad van de 1e helft weer opgepakt en was het opnieuw Erik die een afgemeten voorzet van Jan achter de keeper knikte. Daarna was het, op een vrije schop na die door Rob goed uit de kruising werd getikt, met Niekerk gedaan. Wel wisten wij de score nog uit te bouwen. Na opnieuw een gave voorzet van Fadhel was het Joseph, die vriend en vijand verraste door de bal in zweefduik hard achter de keeper te koppen. Een prima seizoenstart met een 1-4 overwinning. Dat er ook nog eens vijf kwartier prima werd gevoetbald, geeft vertouwen voor de komende wedstrijden, alhoewel we er op bedacht moeten zijn dat die ene zwaluw nog steeds geen zomer maakt. Volgende week is Drachten 2, dat met dezelfde cijfers als ons wist te winnen, de tegenstander.