Raimo Postma (+1)
1

Velocitas 1897 5 BBQ (10-06-07)

Velocitas 1897 5 - Harkstede 2 : 5 - 4 (05-05-07)

Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen! Na nogal wat verontrustende telefoontjes van ene Raimo P, hier dan alsnog het verslag van de vorige week gespeelde wedstrijd. Allereerst wil ik wederom al onze hulptroepen bedanken, zonder jullie allemaal hadden wij dit seizoen meerdere wedstrijden verstek moeten laten gaan. DANK DANK DANK.
Dan de wedstrijd, Koud 5 minuten gespeeld scoort Jamie zijn 1e van de avond 1-0. Hierna gaat het op en neer met het weer, wat uiteindelijk uit loopt op de gelijkmaker in de 25e minuut 1-1. Je gelooft het of niet maar in de 35e minuut staan we zelfs achter 1-2. Velo kon dit ook bijna niet geloven, Jan S zijn laatste partij die gaan we toch niet weg geven!! Dat klopt, in de 40e minuut volgt het 2e doelpunt van Jamie 2-2. Vlak voor rust moet Robert vanwege een blessure gewisseld worden en gaat voor de laatste 5 minuten Ronald op doel staan. Rust, het vinden van een keeper en het wisselen van de spelers verloopt verre van soepel, maar de 2e helft beginnen we dan toch met 11 personen aan de aftrap. De 49e minuut scoort Harkstede wederom en is de stand 2-3. Maar zoals eerder bewijst Martijn dat hij het hoge niveau van Velo5 aan kan en scoort zowaar de 3-3. De 61e minuut zou weer tot een achterstand geleid kunnen hebben ware het niet dat onze stand in keeper Raimo [de telefoonterrorist] Postma een wereld redding maakte en de 3-4 voorkwam. Helaas voor hem lukte dit in de 67e minuut niet en hield hij bijna huilend de bal uit het net.[geen eigen doelpunt dit keer maar gewoon door gelaten zeg maar] 3-4 alsnog. In de 75e minuut had het publiek de kopbal van Martijn reeds geteld, maar helaas werd deze op de lijn gekeerd. De 79e minuut zorgt wie anders dan Jamie voor de 4-4. En dan een legendarisch moment in de 86e minuut hoort Jan Schuil zijn naam roepen vanaf de kant, Jan wissel!!! Een scooter wordt gestart en Kees rijd het veld op en haalt Jan op voor zijn allerlaatste wissel in competitie verband, Jan houd het voor gezien na vele jaren aan de top en af en toe iets lager eindigt zijn glansrijke carrière op het hoge niveau van Velocitas 1897 senioren 5. Jan we willen je bedanken voor de vele jaren voetbal plezier die we met je hebben mogen beleven. Tot aan tranen geroerd vergeet ik bijna te melden dat de man van de wedstrijd Jamie ook nog de wedstrijd voor ons besliste in de 89e minuut scoort hij zijn 4e doelpunt en de 5-4 voor Velo5. Nog enkele spannende minuten volgden, door de wissel van Jan uiteraard nogal wat extra tijd bijgeteld maar de 3 punten bleven op het stadion stadspark. Jan we hoeven je niet te vertellen dat deze overwinning voor jou was toch??? Nog 1 wedstrijd zullen we ons moeten inzetten, zondag 13 mei uit tegen Amicitia vmc 3.
Jullie leider

Velocitas 1897 5 - Amicitia VMC 3 : 5 - 1 (29-04-07)

Een wederom zonnige zondag [middag] deze keer, thuis tegen Amicitia. De ploeg die wij nog niet tegen gekomen zijn door diverse afgelastingen en dergelijke. Om 12.00 uur zou de aftrap zijn, maar toen er om 11.58 uur nog geen scheidsrechter was geregeld offerde Dhr Versprille zich op. Velo 5 die de laatste loodjes moeten doen met diverse blessures en afzeggingen konden gelukkig met in 1e instantie 4 hulptroepen toch de droge wei in. Velo begon volop in de aanval, vooral voorin werd fel gejaagd en er werden kansen gecreëerd. Dit resulteerde in de 15e minuut in de 1-0 van de voet van Jamie, en gelijk daarna in de 17e minuut scoort hij de 2-0. Velo dat veelvuldig in de aanval was gaf zelf in het begin weinig weg, maar na de 3-0 in de 23e minuut van Robert vielen ze wat terug. Amicitia kregen vaker kansen maar konden het door gebrek aan vuurkracht niet in doelpunten omzetten. Na een veel te warm kopje [bekertje] thee, de 2e helft. Een helft waarin Velo in het begin totaal over zich heen laat lopen, het was prijsschieten op onze doelman. Dit werd uiteindelijk in de 56e minuut bestraft met de 3-1. Heel langzaam herpakte Velo zich een beetje, maar het moest nog tot de 75e minuut duren alvorens het weer tot een score kwam 4-1 dankzij Daniël. De wedstrijd werd uiteindelijk afgesloten met het 2e doelpunt van Robert 5-1 Heren die ons deze mooie zonnige zondagmiddag hebben bijgestaan bedankt. MVP Hendrik Doornbos dank voor zijn inzet ondanks blessure,Hendrik de echte TEAMPLAYER. Dinsdag Harkstede thuis, altijd lastig.

Velocitas 1897 5 - Wildervank 2 : 2 - 0 (22-04-07)

Nog geen 10 seconden waren er voor Velo nodig om de 1e klap uit te delen, onze nieuwste aanwinst Achmed [Kees] A scoorde. Velo ging verder waar het donderdag gebleven was, zette de tegenstander onder druk en nog voor rust scoorde Ronald zijn alweer 15e doelpunt op een fraaie Arveladze manier.[deze heeft het deze week ook op zo'n manier geprobeerd maar faalde, Ronald scoorde] Na rust zette Wildervank alles op alles maar vergat daarbij meerdere malen te scoren, Velo had een aantal counter kansen maar benutte deze helaas ook niet. Vorige keer voetballes gehad van deze jongens, er iets van opgestoken en het vandaag laten zien. Mooi weer en mooi weer 3 punten.
Jullie Leider.

Velocitas 1897 5 - Actief 4 : 3 - 3 (19-04-07)

Donderdag avond 19.00uur de aftrap op het stadion stadspark, vanaf de 1e minuut loopt het bij Velocitas niet en bij actief loopt het gesmeerd. Na 10minuten moet Bheki het veld geblesseerd verlaten, Richard neemt zijn plaats in. Aanval na aanval bouwt Actief op, met snelle spitsen en aankomende passes. Dit resulteert in 3 rommeldoelpunten van actief, en bijna geen mogelijkheid voor Velo. Rust. In de rust wordt er een wissel toegepast, Raimo gaat er uit en Raymond gaat er in. De verdediging wordt een ietsje aangepast, iets dat goed blijkt te werken. Na 10 minuten word Jan gewisseld voor Martijn. Nog geen 5 minuten later neemt Martijn geweldig de bal mee, schiet en scoort via de onderkant lat in de kruising 3-1. Na 20 minuten kan na een goed opgebouwde aanval Andras de bal netjes langs de keeper werken 3-2. Even later scoort Richard ook al zo'n wereld goal, één streep in de kruising 3-3. Nog 15 minuten te spelen en om en om in de aanval, er word niet meer gescoord en Actief en Velo delen de punten. 1e helft en 2e helft waren een dag en nacht verschil. Wim, John, Bart , Frank en Martijn wij willen jullie danken dat jullie er vanavond voor gezorgd hebben dat wij konden spelen. Zondag Wildervank, de vorige keer kregen we met 8-0 aan de kont nu laten we ze zien dat het andersom ook kan. KOM OP VELO 5!!!
Jullie leider.

Harkstede 2 - Velocitas 1897 5 : 6 - 3 (15-04-07)

Lekker weer, dat was het. 1ste helft zijn wij redelijk goed doorgekomen, 1-1 was de ruststand.[geloof ik, kan ook 2-1 geweest zijn] De 2e helft werden we bij vlagen overlopen door Harkstede wat resulteerde in doelpunten van hun kant, pas aan het einde van de wedstrijd kregen wij weer kansen. Deze kansen werden op 2 na allemaal gemist, wat het eindresultaat op 6-3 heeft gebracht. Gescoord is er 2x door Ronald H en de 3e doelpuntenmaker moet ik u verschuldigd blijven want dat doelpunt heb ik net ff gemist. Stefan bedankt voor je inzet, en Achmed welkom bij het team en ook bedankt voor je inzet. Volgende keer weer een fatsoenlijk schrijven mijnerzijds, maar ik had vandaag wederom iets meer taken dan alleen het leiderschap. O ja Stefan ik weet nu ook hoeveel pijn zo'n spuitbusje kan doen, AUW AUW AUW!!! Wees gegroet,
Emile

Velocitas 1897 5 - VVK 2 : 0 - 4 (01-04-07)

Vandaag 1 april moesten wij voetballen om 09.30 uur!!! Nee het was geen 1 april grap, achteraf denk ik…. Was het maar zo'n grap.
De aftrap genomen door VVK, de gehele 1e helft valt vvk gigantisch aan, de één na de andere kans wordt door de tegenstander omzeep geholpen. Over naast enz enz. In de 35e minuut wordt er door VVK gescoord. Velo heeft wel een aantal kansen maar benut er helaas geen. Vlak voor de rust wordt er iets tegen de scheidsrechter gezegd, de gehele 1e helft is gewoon netjes verlopen weinig scheldpartijen of gezeur. Gelijk krijgt een speler van VVK 5 minuten. Even later word er gefloten voor de rust. Bij de kleedkamer komen we er achter dat de scheidsrechter er mee stopt, hij is alle gezeur zat en gaat zich douchen. Dus eerst achter een nieuwe scheidrechter aan en pas heel laat de thee geregeld. [hiervoor mijn excuses] Uiteindelijk de vaste grensrechter van het 2e bereid gevonden om ons verder te fluiten. De 2e helft begint iets later dan gepland, maar VVK gaat als een speer van start. In de 55e minuut scoren ze 0-2, de 70e minuut 0-3 en in de 76 e minuut 0-4. Verder valt er nog te melden dat zo goed als iedereen van Velo niet op zijn positie bleef staan, waardoor er totaal zonder onderling overleg gevoetbald werd of iets wat hierop moest lijken. Zoals een ieder kan lezen is de leider niet echt blij met deze wijze van voetballen, hopelijk doen we de volgende ronde weer gewoon ons werk en winnen we! Op naar de volgende partij. Rest mij nog het volgende: Arend, Roy bedankt voor jullie inzet en Peter ondanks dat je er niet bij was toch beterschap gewenst van het gehele 5e elftal.

Be Quick Gr 5 - Velocitas 1897 5 : 0 - 2 (18-03-07)

Vandaag werd er begonnen met een valse start, de wedstrijd was afgelast. Om 09.20 uur werd ik gebeld door de voorzitter van Be Quick dat er een foutje gemaakt was, onze wedstrijd ging gewoon door en of ik even kon regelen dat iedereen wel zou komen. 15 minuten later was iedereen op de hoogte en er kon gewoon om 11uur worden gespeeld. Het was één wind al wind [dat begon al in de kleedkamer]. Hoge ballen waaiden vrolijk over het veld heen en buiten de lijnen. Het werd zowat een sport om de bal zo vaak en zo ver mogelijk over de hekken te trappen. De gehele 1e helft bestond uit een aantal kansen voor het thuis spelende team, en wij met de wind mee creëerden niet veel en maakten al helemaal niets af. De 2e helft bleef het lange tijd hetzelfde als de 1e helft, maar na een tactische wissel in de 78e minuut [Andras eruit/Ray er in] werd er bijna direct gescoord. Doelpunt Ray S 80e minuut, hij is los. Niet lang na de 0-1 scoorde Ronald de 0-2 het was gedaan met de tegenstand. In de 88e minuut was er een ongelukkig moment waarbij Jogchum zijn knie verdraaide en niet veel later met de ambulance werd afgevoerd naar het umcg, ons is nog niet bekend hoe het verder met hem gaat. Eindstand 0-2 maar goed we hadden liever iets minder punten en Jogchum nog heel, Beterschap jongen. Bram en Lammert bedankt dat jullie ons deze zondag geholpen hebben. MPV [stond na alle commotie geschreven op mijn papiertje] is Raymond Jager. Jongens we doen nog steeds mee op naar de volgende partij.

Velocitas 1897 5 - Helpman 4 : 1 - 5 (11-03-07)

Het was een enerverende zondag morgen. Het was schitterend mooi weer. We hadden te weinig spelers. Uiteindelijk toch met 11 man aan de aftrap begonnen. 1e helft viel het allemaal nog mee, tot aan de 44e minuut nog maar 2 doelpunten om de oren gehad. In de 44e minuut scoorde R.Stormer [hij loopt nu 1 op 2] 1 doelpunt op 2 seizoenen… De rust was heerlijk. De 2e helft iets minder. Martijn en Mark bedankt dat jullie ons bijgestaan hebben vandaag. O ja, de einduitslag 1-5, maar het was heerlijk weer.
Jullie MVP

FC Lewenborg 3 - Velocitas 1897 5 : 2 - 10 (18-02-07)

We mochten vandaag weer de wei in, vorige week afgelast de week daarvoor zwaarbevochten maar toch gewonnen! De wedstrijd begon niet precies om 11.00 uur [wat in ons voordeel is, hoe later hoe beter] Bijna 8 minuten heeft het geduurd alvorens onze spits Ronald de 0-1 scoorde, en in de 11e minuut scoorde Ronald wederom 0-2. Zo dachten veel Velocitanen, die hebben we in de zak, maar niets was minder waar. In de 24e minuut scoorde de tegenstander1-2. Maar gelukkig zette wederom Ronald ons in de 27e minuut weer op 2 doelpunten verschil 1-3. Hierna word het rustig en gebeurd er vrijwel niets, tot de 42e minuut Daniël scoort de 1-4 [dat was tevens de laatste actie van Daniël zijn oude voetbalschoenen, in de rust heeft hij deze vervangen voor een nieuw paar] Rust In de rust besluit de leider dat het de wisselbeurt is van Ronald want ja per slot van rekening heeft hij vanaf de 27e minuut tot de 45e minuut niet meer gescoord!!! De 2e helft begint, Joop vraagt hoever de keeper van Lewenborg van zijn doel staat hierop antwoorden diverse personen VER! Dus de aftrap volgt en Joop schiet vanaf de middenstip over de keeper heen de 1-5 binnen. Velo denkt weer even niet na en in de 48e minuut scoort Lewenborg 2-5. Dit wordt in de 51e minuut weer goedgemaakt door Andras[ met wat hulp van een tegenstander] 2-6 In de 52e minuut scoort Joop de 2-7 en in de 59e minuut ook de 2-8 Hierna komt Lewenborg wat meer in de aanval en vergeten we af en toe te voetballen. De 86e minuut scoort DHR. Schuil uit een vrije trap de 2-9, gevolgd door nog een vrije trap in de 88e minuut wederom beland deze achter de keeper dankzij Jan 2-10. Tijdens de 2e helft heeft de scheidsrechter 2 klinkklare doelpunten niet toegekend, min of meer doordat meneer niet bijzonder ver uit de middencirkel kwam. Maar goed we mogen niet mopperen. Joop en Peko ik wil jullie graag namens het hele 5e elftal bedanken voor jullie inzet, BEDANKT!!!

Velocitas 1897 5 - Neptunia 4 : 1 - 0 (04-02-07)

Vol zelfvertrouwen kwamen de Neptunianen rijkelijk te laat bij de Velo kantine aan. Dat zelfvertrouwen hebben we gelezen in een brief die in de kleedkamer was blijven liggen, deze eindigde met de volgende zin: Om te beginnen met Velocitas, dat moet gaan lukken met 2 vingers in de neus!!! Die 2 vingers in de neus is het voor beide elftallen niet geworden. De gehele wedstrijd liepen we gelijk op. De strijd was in het begin fel, zeg maar heel fel. Beide ploegen creëerden diverse kansen in de 1e helft maar verzuimden beide om te scoren. We gingen dan ook de rust in met een gelijke stand 0-0. De 2e helft bleef het ook weer lange tijd gelijk op gaan, maar in de 70e minuut krijgen de gasten een penalty. Als deze er in gaat is de winst verkeken, maar gelukkig hij gaat via de paal het veld weer in. In de 79e minuut kopt de vanaf het begin zeer gedreven Jogchum de bal achter de keeper in het net. 1-0 De gasten zijn nu even de kluts kwijt maar Velo profiteert hier niet van. Uiteindelijk is het 1-0 gebleven, 3 punten erbij en we kijken nog steeds naar boven maar nog heel even dan kijken we op iedereen neer vanaf de 1e plaats. MVP Robert Thomas, de beker is deze week voor jou je hebt hem verdiend. Op naar de volgende winst, VVK thuis. Lammert en Bassel wederom bedankt voor jullie inzet van vandaag.

Wildervank 2 - Velocitas 1897 5 : 8 - 0 (12-11-06)

In de voetballerij heb je ups en downs, deze dag gaat in de boeken als: Gigantische down day!!! Voor de statistieken het volgende:
7e minuut, 1-0
12e minuut, 2-0
25e minuut, 3-0
32e minuut, 1e schot op doel Velocitas.
55e minuut, 4-0
63e minuut, 5-0
70e minuut, michael valt geblesseerd uit!
72e minuut, 6-0
82e minuut, 7-0
86e minuut, 8-0
90e minuut eindelijk bevrijd van deze voetbal les.
Alle heren die ons vandaag geholpen hebben zodat wij wel aan deze partij konden beginnen, dank jullie wel.

Neptunia 4 - Velocitas 1897 5 : 2 - 2 (05-11-06)

Wederom vroeg op of laat wakker vandaag. 08.30 uur vertrek bij Velo, dit is niet helemaal gelukt. 1 van onze hulptroepen kwam niet opdagen en was telefonisch niet te bereiken. [hiervoor bedankt] Maar puur toevallig kwam Wouter Toonder aan wandelen en deze was niet op de hoogte van de verplaatsing van de wedstrijd van het 3e elftal, hij ging dus met ons mee. Onze hulptroepen van deze zondag bestond nu uit: Michael van de Broek- Bassel Youni en Wouter Toonder, heren bedankt voor jullie fantastische inzet op deze zondag morgen. Vrij laat aanwezig in Delfzijl ging men [op enkele koffiejunks na] direct kleden. Vlak voor de aftrap was iedereen aanwezig op het veld, scheidsrechter ingelicht over de samenstelling van ons team. [sommige heren horen de fluit niet, andere heren willen hem niet horen…] We gaan prima uit de start blokken maar dankzij een zeer partijdige grensrechter staan we bij elke aanval buitenspel, helaas nam de scheidrechter dit ook steeds van de partijdige [waarschijnlijk met weekend verlof zijnde] jongeman over. Bij Neptunia zijn er diverse spelers die fair play niet echt hoog in het vaandel hebben staan, diverse van onze jongens worden op allerlei manieren getorpedeerd. Dit zorgde ervoor dat ook de Velocitanen iets feller de strijd aan gingen. De gehele eerste helft zijn wij het meest in de aanval met af en toe een uitbraak van de tegen partij. In de 42e minuut wordt Jogchum voor de 2e keer in korte tijd door de nummer 10 onderuit gemaaid, Jogchum heeft pijn en geeft de desbetreffende jongeman een duwtje. Dit resulteerde in een rode kaart voor Jogchum, nu waren de [spreekwoordelijke] rapen gaar. Iedereen viel over de scheidsrechter heen waaronder ook onze verzorger [ik dus], even later zegt de scheidsrechter dat we even goed moeten luisteren en wel naar de volgende zin: Ik geef uw speler rood voor 5 minuten, na de rust mag hij er weer in!!! Geen normale gang van zaken maar gelukkig staan we maar even met 10 man. De 1e helft duurt nog 3 minuten dan gaan we rusten. In de rust klein gesprekje gevoerd met een ieder en iedereen ging weer enigszins kalm de 2e helft in, een 2e helft die Jogchum wonder boven wonder direct mag starten. In de 50e minuut wordt een doeltrap niet bijzonder slim genomen en hierdoor komt Neptunia op voorsprong 1-0. Wij reageren direct en gaan volop in de aanval, dit leidt in de 60e minuut tot de gelijkmaker door een slim en snel genomen vrije trap van Jogchum, iedereen stond erbij en keek er naar en Jogchum krult hem prachtig in de linker hoek. 1-1. In de 63e minuut scoort Neptunia weer 2-1. En in de 67e minuut wederom uit een vrije trap scoort Jogchum de gelijkmaker 2-2. De keeper van Neptunia krijgt hierna een gele kaart wegens onsportief gedrag. De verdere verloop van de strijd gaat redelijk gelijk op, beide teams veelal in de aanval. Robert redt ons in de 70e minuut nog een keer door een mooie redding te verrichten, dit herhaalt hij later nog een keer. Einduitslag 2-2 weer een puntje erbij zeg maar. Nu zullen jullie allen denken dat Jogchum wel met de beker naar huis is gegaan omdat hij toch als een rode draad door dit verslag loopt, niets is minder waar. De nog niet genoemde Daniël Thomas is MVP van deze wedstrijd door zijn giga inzet de beste man heeft ongeveer de vanmorgen gereden kilometers op het veld nogmaals afgelegd

Actief 4 - Velocitas 1897 5 : 4 - 1 (29-10-06)

Op het veel te vroege tijdstip [08.15] aanwezig bij Actief. Vroege wedstrijden vallen niet goed bij ons elftal en dat was te merken, in de eerste 5 minuten gaven we de wedstrijd al weg : 2-0. Na een klein half uurtje waren een paar mensen wakker geworden en scoorde Ronald de 2-1. Kort hierna dutte een ieder weer wat in! In de rust een kleine peptalk maar deze mocht niet baten. Er werd niet lekker gevoetbald en we liepen constant achter de feiten aan. Al met al was het gewoon onze zondag niet. Nadat Jan de kans om de aansluitingstreffer aan te tekenen door het scoren van een penalty gemist had, verloren we het laatste restje hoop. Aan de inzet heeft het niet gelegen, het liep vandaag gewoon niet. Einduitslag 4-1, snel vergeten en verder gaan.

Velocitas 1897 5 - Be Quick Gr 5 : 2 - 0 (08-10-06)

Vanmorgen om 11.00 uur stonden wij op ons eigen Velo-veld samen met de koploper Be Quick. Na amper 5 minuten gespeeld en diverse waarschuwingen van de scheidsrechter ivm praten [van de tegenstanders] kreeg de keeper van Be Quick 5 minuten en een gele kaart. BeQuick bleef praten waardoor de wedstrijd 5 minuten stil gelegd werd. De gehele 1e helft werd er van beide kanten redelijk tot goed voetbal gespeeld, 1 kans van Raymond Jager die helaas op de lat terecht kwam en daarna via de rug van de keeper over het doel verdween. Al met al resulteerde dit in een 0-0 ruststand. [laten we alle keren dat er gezeurd werd en dergelijke maar niet noemen].Na de thee weer alle 22 het veld op, Velo veelvuldig in de aanval maar er werd helaas steeds niet afgerond. Bijvoorbeeld een dot van een kans van Ronald die doodleuk de keeper uitspeelt en daarna de bal gewoon in het verkeerde net schopt [het net achter het doel…] Ongeveer een kwartier voor het einde van de strijd werd het spel van Be Quick steeds grimmiger en werden de overtredingen harder en minder fair. Ray Stormer ging een duel aan om de bal en werd hierbij onderuit gehaald en gigantisch nagetrapt, dit werd dus een behoorlijk opstootje. Het leek er zelfs even op dat de scheidsrechter de wedstrijd zou gaan staken, aangezien er diverse mensen van Be Quick niet af te koelen waren. Beide teams moeten hierna met 10 man verder en vrijwel direct na dit incident zetten wij de aanval in en word er gescoord. Ronald claimt de goal, anderen zeggen eigen doelpunt. [Hij is je gegund hoor, Ronald] Hierna wordt het zelfs nog even spannend met aanvallen van beide teams over en weer en nog een superredding van onze Robert. Redelijk ver in de 90+ minuten, komt er een sublieme pass van Jogchum op Ronald deze kijkt goed en speelt af op de net weer ingevallen Andras Peli en hij scoort de 2-0. [Gouden wissel al zeg ik het zelf ahum] Niet veel later wordt er voor het einde van de wedstrijd gefloten en gaan we met de volle 3 punten richting de kleedkamers. Heren, jullie hebben vandaag wederom goed gespeeld en jullie hebben je kop niet gek laten maken [nou ja bijna iedereen dan… Ray, het is je vergeven] Peter Z, Bart de V en Herman W bedankt dat jullie ons vandaag bij gestaan hebben. Volgende week lekker vrij geniet er van.
Jullie trotse leider.

Helpman 4 - Velocitas 1897 5 : 3 - 5 (01-10-06)

Vandaag 01-10-06 Helpman uit. [altijd lastig] We begonnen de wedstrijd om 11.00 uur en om 11.02 uur stonden we met 0-1 voor door een doelpunt van Andras. Van de voorsprong mochten we niet al te lang genieten, in de 6e minuut scoorde Helpman gelijk1-1.[Robert zag de zwabberbal maar kon niet reageren] Er werd niet op z'n best gespeeld, mensen liepen door elkaar heen en er werd niet goed gepraat. Dit resulteerde in de 2e goal van Helpman. Rusten met een achterstand. [nooit fijn] Direct na rust in de 47ste minuut scoort onze Jan de 2-2. En in de 54e dachten we de genadeslag gegeven te hebben door een doelpunt van Ronald 2-3. Helpman kreeg steeds meer kansen en Velo zakte weer wat in, in de 67ste minuut scoorde Helpman 3-3. En vanaf dit moment leek het erop dat Velo overlopen zou gaan worden, Helpman was steeds in de aanval en kreeg kans na kans. Gelukkig voor ons werden deze kansen gemist of door onze verdediging goed verwerkt. Tot aan de 88ste minuut is het voor Helpman, en toen stond Velo eindelijk weer op Andras scoorde zijn 2e van de wedstrijd 3-4. En in de 92ste minuut zorgt Ronald met zijn 2e van de dag voor de nekslag 3-5. Nog even Helpman in de aanval en na 5 minuten extra tijd floot de scheids eindelijk voor het einde van de partij. Wederom een gewonnen partij, HEREN [m'n roze] PETJE AF VOOR JULLIE.
M.V.P. Andras Dean Peli.

Velocitas 1897 5 - FC Lewenborg 3 : 6 - 0 (24-09-06)

Zondag middag 24-09-06 omstreeks 13.00 uur stonden Velocitas 5 en fc lewenborg 3 klaar voor de aftrap. Vanaf de aftrap tot aan het 1e doelpunt speelt Velocitas goed georganiseerd en speelt men de bal prima rond. Na het 1e doelpunt leek het er op alsof het overgrote deel van de velocitanen dachten dat ze er al waren, er werd niet goed meer rond gespeeld en men praatte niet meer met elkaar mensen werden niet meer op hun plaats gezet en de tegenstander kreeg veel teveel vrijheid. Maar gelukkig vlak voor rust werd er voor de 2e keer gescoord door Velocitas. Het was rust: In de rust werd er door de leider even een kort woordje gesproken en gemeld dat men weer moest gaan voetballen zoals voor dat er gescoord was. De heren moesten weer gaan praten met elkaar en elkaar sturen en de bal rond tikken. Als ze dit zouden doen dan zou het een monsterscore worden heb ik gezegd. De meeste jongens vond dit te positief. De 2e helft vanaf het begin werd er [ja ja er was geluisterd] goed gepraat, gestuurd en getikt. Wat resulteerde in een 3e doelpunt gevolgd door een 4e doelpunt een 5e doelpunt en o ja ook nog een 6e doelpunt. Tussen de 4e en 6e goal werd er bij vlagen vergeten om elkaar te sturen enz enz [het zij jullie vergeven] De heren van lewenborg hebben welgeteld iets van 6 doelpogingen gehad waarvan er 4 over of naast geschoten werden en Robert 2 heeft moeten stoppen. Omdat de leider vandaag ook de vlag moest hanteren weet hij niet in welke minuten er gescoord is. De volgende spelers hebben gescoord:
Ronald Homan 3x
John Buning 1x
Jogchum de Boer 1x
Jan Schuil 1x [deze penalty was gewoon zonder hartverzakking]
Volgende week is Helpman de klos. Gefeliciteerd, Jullie Leider, Ballenjongen, Grensrechter, Waterboy, Manusje van alles zeg maar. M.V.P. deze week Jogchum de boer, hij neemt de beker over van Robert Dijkema.

VVK 2 - Velocitas 1897 5 : 2 - 2 (17-09-06)

Na wat onduidelijkheid over de aanvangstijd van de wedstrijd van vandaag waren we dan toch met z’n allen om 09.45 uur aanwezig. 12 van de 13 sterspelers van het 5e van velo waren aanwezig, extra gesterkt door dhr. C de Koe [hiervoor onze dank]. Omstreeks 10.30 uur word er afgetrapt voor wat later blijkt een hete pot voetbal, om niet te zeggen hele hete pot voetbal. We beginnen prima en zetten al vroeg de defensie van onze tegenstander onder druk, dit resulteert in het feit dat VVK de bal weinig van de eigen helft af krijgt. Al vrij snel begint het weer een ieder parten te spelen en men raakt buiten adem en dorstig. [volgende week meer bidons “beloofd”] De gehele 1e helft gaat het op en neer, de tegenstander heeft het merendeel van de kansen en weet helaas vlak voor de rust te scoren. Lichtelijk aangeslagen door deze tegenvaller gaan we de kleedkamers in waar de thee op ons stond te wachten. Een klein kwartiertje, veel overleg en 2 wissels later wordt er begonnen aan de 2e helft. Vrij vlot komen we met 2-0 achter en het lijkt of we van het veld gespeeld gaan worden, maar gelukkig herpakken we ons zelf en houden stand. Met nog een kleine 20 minuten te spelen breken we door en een schot van Andras. De bal wordt gepareerd door de keeper maar belandt voor de voeten van Ronald H. die hem beheerst in de hoek plaatst : 2-1. We voelen dat we meer kunnen en gaan massaal in de aanval. Tijdens 1 van deze aanvallen wordt Ronald. H [die lichtelijk achterover tegen zijn verdediger aanhangt] onderuit getrokken, de scheids fluit en wijst naar de stip. Een werkje voor Jan S., deze legt aan en schiet [kost een jaar van m’n leven] onderkant lat de 2-2 binnen [Jan volgende keer mag het wat minder spannend hoor]. Na nog een aantal hectische van beide kanten redelijk slordige slotminuten wordt er dan eindelijk afgefloten. Het eerste punt is binnen.