Foto: Robert Akker

Go-or-no-go.
De Organisatie TT Balloon Festival neemt om zondag 24 juni om 12.00 uur de definitieve beslissing. Van invloed is vooral de sterkte van de wind. Bij een eventuele annulering zal met alle passagiers en ballonvaarders contact worden opgenomen.
Hartelijk welkom bij het 6e TT Balloon Festival op zondag 24 juni 2018. Bezoekers hebben gratis toegang en parkeren via ingang TT World.


Het begint om 19.00 uur in de TT Hall met een record aantal internationale modelballonteams. Daar ligt ook de grote inloopballon van Ike Air.

Om 19.30 uur verwachten wij rond 30 ballonteams. Daarbij de Superbike, Garfield, Van Gogh en de Brandenburger Tor. De Directie TT Circuit maakt ook de deelname van een speciale verrassingsballon mogelijk.

Wij verwachten dat de heteluchtballonnen ijs en weder dienende vanaf ongeveer 20.15 uur mogen vertrekken. Het vertrek wordt mede door thermiek en wind bepaald.

Gelet op de grote bezoekersaantallen in voorgaande jaren, adviseren wij iedereen om tijdig aanwezig te zijn.

De organisatie verwacht ondermeer de Motor (gebouwd in Engeland), de grootste vliegende Superbike ter wereld en als heteluchtballon de grootste special shape van Europa (46 meter breed en 37 meter hoog).

Ook in 2018 kunt u ter bevordering van het ballonvaren voor klein- en grootschalige evenementen bij ons terecht. Informatie en fotoarchief vindt u op onze diverse sites en Facebookpagina's terug:

- www.ballonfiestagroningen.nl
- Facebook Ballon Fiësta Groningen
- Twitter@GroningenBallon
- www.ttballoonfestival.nl
- Facebook TT Balloon Festival
- Twitter @ttballoonfestival
- www.ballonfiestameerstad.nl
- www.oypo.nl/gbpictures
- www.fotoschuil.nl

Volg de actuele ontwikkelingen.
Met al uw vragen en wensen kunt u ons ook telefonisch op 06-34399152 benaderen.

Foto: Richard Walters