1. Stichting SWNL organiseert trainingsritten voor wielrenners vanaf de eerste donderdag in april tot en met de tweede week van september. De trainingsritten worden verreden op donderdag van 19.00 tot 20.00 uur op de wielerbaan van sportpark Corpus den Hoorn in Groningen.
Iedereen die 15 jaar of ouder is of 15 jaar wordt in het jaar waarin de trainingsrit wordt verreden kan deelnemen. Een KNWU-licentie is niet nodig. Als de jury daarom vraagt dient de deelnemer ter controle van zijn of haar leeftijd een geldig legitimatiebewijs of KNWU-licentie te laten zien.
De jury beslist te allen tijde of een deelnemer deel mag nemen.

2. De wielerbaan is een gemeentelijke sportaccommodatie. Deze voldoet aan de veiligheidsnormen zoals de gemeente Groningen die heeft opgesteld.

3. Deelnemers zullen zich te allen tijde zorgvuldig gedragen tijdens de trainingsrit. Wanneer een snellere groep je tijdens de training voorbij rijdt, maak je ruimte door rechts te rijden. Houd tijdens het rijden een rechte lijn aan, ook tijdens de eindsprint.

4. Tijdens de trainingen is het verplicht om op een goed onderhouden racefiets te rijden en een valhelm te dragen.
De sturen onder de noemer Delta-, Ossekop-, Triatlon- of een ander niet conventioneel stuur zijn NIET toegestaan.

5. Tijdens gebruik van de wielerbaan op tijdstippen genoemd bij punt 1 is het toegangshek van het park gesloten en dienen overige gebruikers van het sportpark via de brug het park te betreden. Tijdens deze tijstippen is gebruik van de wielerbaan voorbehouden aan deelnemers aan de trainingsrit en mag overig verkeer de wielerbaan niet betreden. Dit is vastgelegd in een beheersplan dat stichting SWNL samen met de gemeente Groningen heeft opgesteld.

6. Tijdens de trainingsritten op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur is er een gecertificeerde EHBO'er aanwezig. De jury beschikt over de juiste communicatiemiddelen om in het geval van een ongeluk hulpdiensten in te roepen als de jury dat nodig vindt.

7. Deelname is voor eigen risico. Stichting SWNL is niet aansprakelijk voor lichamelijke of materiŽle schade geleden ten gevolge van deelname aan ons evenement. Door deel te nemen ga je akkoord met ons reglement.

8. Tijdens de trainingsritten worden er foto's gemaakt die geplaatst kunnen worden op www.wielerbaangroningen.nl en www.fotoschuil.nl
Indien u als deelnemer/toeschouwer daar bezwaar tegen heeft dan wordt daar uiteraard rekening mee gehouden. Maak uw eventuele bezwaar kenbaar bij de jurywagen of via info@fotoschuil.nl
Indien er geen bezwaar wordt gemaakt dan gaan we ervan uit dat u akkoord bent.