comp.
Velocitas 1897 E2 Be Quick 1887 E4
1 - 1

Velocitas 1897 E2 - GRC Groningen E2 : 1 - 2 (10-04-10)

De trainer was ontevreden over de training van afgelopen vrijdag, en maakte zich ook zorgen voor de wedstrijd van zaterdag. Zijn gevoel kwam uit, daar wij slaperig aan de wedstrijd begonnen en niet echt in het spel kwamen. Binnen 5 minuten lag de bal al in het net van onze doel, een steeds terugkerend patroon in onze laatste wedstrijden, ach ja dit komt ook wel eens voor bij de beste clubs, denk aan de laatste wedstrijd van Bayern munchen. We konden ons enigszins hervinden in het spel, de combinaties werden wat beter en de spirit om te winnen leek weer terug te keren. We hadden voor de rest van de eerste helft het spel volledig in de hand, echter kwamen we niet toe aan reële kansen, af en toe kwam GRC dicht bij onze GOAL, maar door uitstekend keepers werk van Stan en het fantastische verdedigings werk van Pierre, werd de aanval gesmoord. We gingen de tweede helft dus ook met een goed gevoel tegemoet, echter meteen weer binnen een paar minuten konden wij de bal weer uit het net vissen, wederom door onoplettendheid van het gehele team. GRC domineerde vanaf dat moment toch wel een beetje de wedstrijd, maar de vechters mentaliteit van Velocitas zorgde ervoor dat we toch nog probeerden om er een gelijkspel uit wilden halen. Dit werd ook beloond in de laatste minuten, een prachtige doorbraak werd verhinderd door een overtreding, waardoor Dylan op een geniale wijze de vrijetrap in het netje van de tegenstander schoot. Er was nog hoop, helaas moesten we knokken tegen de klok, en was daar met het eindsignaal van de scheidsrechter toch wel een teleurstelling merkbaar, er had zeker meer in gezeten. Volgende keer gaan wij er gewoon weer tegenaan, zeker als de wilskracht en vechters mentaliteit aan onze kant blijft, nu nog een beetje meer overspelen, dan komt het vanzelf wel weer goed.

Groninger Boys E1 - Velocitas 1897 E2 : 9 - 1 (03-04-10)

Een wedstrijd om snel te vergeten. We speelden op een slecht veld, gelukkig scheen het zonnetje. Velocitas speelde ongeconcentreerd en met weinig inzet en wil om te winnen. Dit in tegenstelling tot de tegenstanders, die vanaf het begin veel druk zetten op de bal. Binnen een paar minuten stonden we al op achterstand, door een fraai doelpunt van hun spits. Met gemak liepen ze uit naar 5-0. Pas toen kwamen we er wat uit met enkele goede kansen. Uit een corner kopte Jamal de 5-1 in. Een bemoedigende speech in de rust had weinig effect. Binnen 1 minuut in de 2e helft stond het al weer 6-1, nu uit een corner van hun. Daarna ging het spel lang wat op en neer, met kansen voor beide ploegen. Echter in de laatste 5 minuten, schoten zij er nog 3 in waarna de eindstand uiteindelijk 9-1 werd. Een overwinning van Groninger Boys waarop niets viel af te dingen. Velocitas moet er echt meer aan doen om punten pakken in deze kampioenen competitie.

Be Quick 1887 E4 - Velocitas 1897 E2 : 4 - 3 (27-03-10)

Op het nieuwe prachtige kunstgrasveld van Be Quick mochten we spelen. De wedstrijd stond onder leiding van een zeer jeugdige scheidsrechter, die overigens uitstekend floot. Geduw werd afgestraft, resulterend in vele vrije trappen, ook aanmerkingen op de leiding werd niet geaccepteerd. De jeugdige scheidsrechter was duidelijk de baas. Net als een week geleden begon velo weer slecht aan de wedstrijd. Be Quick zette veel druk, had veel balbezit, zonder echt gevaarlijk te zijn. De 1e echte kans was van ons, toen Alagie vanaf de middenlijn vrij op de keeper afstormde, maar de bal net over schoot. Daarna kwamen er een paar kansen voor Be Quick en door 2 verdedigingsfouten, waarbij de bal zwak werd weggewerkt, kwamen we met 2-0 achter. De 3-0 ontstond uit een kluts, door de benen van de keeper. Het leek pas of we toen wakker werden. Via een snelle aanval van links, ingezet door Jamal werd het vlak voor rust nog 3-1. De 2e helft waren wij sterker. Dylan schoof de 3-2 beheerst in de hoek. Er waren mogelijkheden op 3-3. Ongelukkigerwijs maakte piere een eigen goal toen hij de bal tegen zich aangeschoten kreeg, onhoudbaar voor Stan, en 4-2 achter. Er was nog genoeg tijd om dit recht te zetten, we bleven aanvallen en kregen kansen, maar wisten slechts een keer te scoren via Alagie, zodat de eindstand 4-3 was. Een volgende keer eens 2 goede helften en we pakken punten.

Hoogezand E2 - Velocitas 1897 E2 : 3 - 2 (20-03-10)

Op een klein knollenveld met veel te kleine doelen moesten we de bekerwedstrijd spelen. De 1e helft speelden we slecht. Hoogezand had meer balbezit, maar kreeg weinig kansen. Echter in door onoplettendheid, vooral door slecht uit verdedigen, stonden we binnen 1 minuut ineens met 2-0 achter. De 2e helft kantelde de wedstrijd helemaal, Velocitas domineerde de hele 2e helft. Hoogezand kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. We speelden met veel druk op de bal, en de verdedigers sloten mooi aan. De aansluittreffer kon dan ook niet uitblijven. Jamal, ongrijpbaar, speelde weer helemaal top, werd meerdere malen neergehaald. Uit een vrije trap krulde Jop de bal fraai in een keer in het doel. Snel daarna maakte Alagi de gelijkmaker. We bleven daarna aanvallen, combineerden uitstekend, kans op kans volgde, maar hun keeper, de paal en de lat stonden de verdiende voorsprong een paar keer in de weg. Helaas bleef het doelpunt uit. Uit een van de weinige aanvallen van Hoogezand scoorden zij vlak voor tijd met een laag hard schot in de hoek, onhoudbaar voor Stan. Tot de laatste minuut bleven we aanvallen, en strijdend gingen we ten onder. Ondanks deze nederlaag zijn we trots op het team, vooral zoals we de 2e helft speelden.

Velocitas 1897 E2 - PKC '83 E1 : 1 - 4 (13-03-10)

Na een lange winterstop met weinig wedstrijden en training begon het seizoen weer. Het was fris maar het zonnetje scheen. We zijn ingedeeld in een poule met allemaal najaarkampioenen, dus kunnen onze borst nat maken. Gelukkig startten we weer met onze coach Andre aan de zijlijn. Velocitas begon zwakjes, PKC zette meteen veel druk op de bal en na 5 minuten stonden we met 1-0 achter. Doordat de bal slecht werd uitverdedigd was het al snel 2-0. PKC was fysiek sterker, pakte meestal de 2e bal. Langzaam kwamen we wat meer in de wedstrijd, echte kansen kregen we niet in de 1e helft. De 2e helft begonnen we sterk, met direct enkele kansen voor Alagi, Jamal en Dylan. Uit het niets scoorden zij echter de 3-0 via een fraaie hakbal en de 4-0. Een afstraffing lag op de loer, we gaven het niet op, en via een lange rush van Jamal langs de zijlijn scoorden we via een verdediger van PKC de 4-1. De eer was gered. De 2 invallers van E5, Mikel en Amir, die al een wedstrijd in de benen hadden hebben zich goed geweerd, met dank daarvoor. Volgende week weer opnieuw proberen.

Velocitas 1897 E2 - DIO Groningen E1 : 13 - 1 (28-11-09)

De laatste competitie wedstrijd van het najaarsseizoen was tegen de hekkensluiter. Ondanks het slechte weer was het veld goed bespeelbaar. We gingen voor lekker voetballen, goed combineren en doelpunten maken. Alhoewel de uitslag anders doet vermoeden speelden we niet zo goed, waarschijnlijk door het koude weer en dat een aantal jongens niet top fit waren. Bij vlagen werd er aardig gecombineerd en viel het doelpunt dan ook vanzelf. Maar vaak gingen de jongens te lang zelf met de bal lopen, vergaten af te spelen, daardoor veel balverlies en/of schoten naast het doel. Met 8-0 gingen we rusten. Na rust was het nog minder van ons. Alhoewel geen partij voor ons valt het Dio wel te complimenteren dat ze tot de laatste minuut door gingen, en de kop niet lieten hangen, hetgeen uiteindelijk nog in een doelpunt voor hun leidde. Uiteindelijk werd het 13-1 met doelpunten van Dylan (5), Alagi (4) en Mitchel (4), maar net zo belangrijk zijn de assists van de andere jongens. Jongens een mooi seizoen tot nu toe, met slechts 1 nederlaag. Jullie hebben een leuk team. We gaan ons opmaken voor de wintercompetitie.

Velocitas 1897 E2 - WVV E2 : 5 - 3 (21-11-09)

WVV begon sterker, combineerde goed, maar kansen bleven uit. Velocitas scoorde de 1-0 uit een snelle counter via Alagi. Daarna domineerden we de hele eerste helft. Na een paar prachtige aanvallen liepen we uit naar 4-0 via doelpunten van Alagi, die er op tijd bij was nadat de keeper een harde voorzet van Dylan niet klemvast had, van Jop (rebound van een zelf genomen corner), en Jamal uit een prachtige vrije trap. Pierre en Jeff hielden achterin de aanvallen goed tegen. Vlak voor rust kwamen zij onverwachts toch nog op 4-1, nadat de verdediging niet goed oplette. De tweede helft waren we helemaal de kluts kwijt. De jongens waren gewaarschuwd voor concentratieverlies en dat WVV het er niet bij zou laten zitten. Toch gebeurde het. WVV drong sterk aan, en kwam tot 4-3. Goed keeperswerk van Stan en de paal voorkwam de 4-4. ook wij hadden pech, raakten tweemaal de lat en eenmaal de paal. Er vielen kansen over en weer, alles was mogelijk. Uit een snelle counter van Velocitas waarbij Mitchell de bal op maat voorgaf aan Alagi viel de beslissende treffer. De laatste 5 minuten speelden we de wedstrijd goed uit en over de hele wedstrijd gezien was de overwinning verdiend.

Velocitas 1897 E2 - GVAV Rapiditas E4 : 4 - 2 (07-11-09)

Vandaag moesten we tegen GVAV, zij stonden op de 2e plek, 1 plaats boven ons. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, en dat is ook gebeurd. Wij begonnen sterk, veel balbezit, goede combinaties. We hadden wel pech, in de eerste 5 minuten schoten we tweemaal tegen de lat, en hun keeper hield de bal een paar keer mooi uit het doel. Uit een snelle counter scoorden zij in de eerste tegen aanval onverdiend de 1-0. Gelukkig kwamen we snel terug via Alagi, onze topscorer. Ook scoorde hij de 2-1. GVAV werd nu wat sterker en via de binnenkant paal scoorden nu zij de gelijkmaker. De ruststand was bereikt. De 2e helft namen wij het initiatief weer over. Op een afstandschot van Alagi liet hun keeper onverwachts de bal door zijn handen glippen en stonden we weer voor. Achterin gaven we weinig kansen weg, vooral Jeff (man of the match) was weer eens onvermoeibaar. In een counter van ons, waarbij Mitchell alleen op de keeper afging raakte hij geblesseerd en moest er helaas af. Er volgden nog een paar goede kansen voor Velocitas om de wedstrijd definitief te beslissen. Stan bleef gelukkig scherp bij counters van GVAV en had een paar prachtige reddingen. Een zuivere strafschop werd ons onthouden toen Jamal de verdediging voorbij liep en in kansrijke positie werd getackeld. Uiteindelijk viel de 4-2 dan ook via een mooi uitgespeelde aanval die afgemaakt werd door Dylan. Jongens een mooie overwinning die we dan ook opdragen aan André.

De Vogels E1 - Velocitas 1897 E2 : 3 - 3 (31-10-09)

Al om 8.40 uur moesten we voetballen. We hadden allen een rottig gevoel in de buik, omdat onze coach, de vader van Stan, onlangs in het ziekenhuis was opgenomen. De jongens hadden wel meteen een nieuwe yell verzonnen. Yell Yell Yell voor Andre doen we het wel. Toch begonnen we niet scherp, misten enkele goede kansen op een vroege voorsprong. Dylan en Mitchell schoten net naast. De eerste tegenaanval werd meteen een doelpunt voor de Vogels, de bal ketste via onze eigen speler in het doel. Gelukkig kwamen we terug, zetten de Vogels onder druk en Alagie scoorde tweemaal uit de rebound. Na rust kregen we enkele mooie kansen op de 3-1 (Mitchell, Jamal en Dylan), maar omdat het doelpunt niet viel roken de Vogels hun kans op de gelijkmaker, en die viel dan ook. Goed keeperswerk van Stan en verdedigend werk van Pierre voorkwam een achterstand. Jeff onze sterspeler zat vandaag helaas niet in de wedstrijd, gezien zijn vele glijpartijen op dit kunstgras. Uit het niets krulde Jop 5 minuten voor tijd een corner in een keer in de kruising. We dachten dat we er waren, maar vlak voor tijd scoorden zij toch nog de 3-3. Al met al een terechte uitslag over de hele wedstrijd gezien. We hadden Andre graag een overwinning willen geven in onze mooie nieuwe tenuetjes, gesponsord door Geldexpert, maar dat moet dan maar een volgende keer.

Lycurgus E2 - Velocitas 1897 E2 : 3 - 3 (10-10-09)

In de stromende regen kwamen we op het veld van Lycurgus aan. Het duurde even voor we op het juiste veld stonden, we werden gestuurd van de ene hoek van het complex naar de andere, uiteindelijk weer terug naar waar we eerst waren. Het veld was eigenlijk onbespeelbaar. Tot hilariteit van allen lag een van de leiders al bij het inschieten al op zijn gat. Toch waren we blij dat de wedstrijd doorging, want om nu onverrichte zake weer naar huis te gaan sprak ons niet aan. Een half uur te laat, ieder al drijfnat, begon de wedstrijd. Meteen in de 1e minuut had Dylan een mooie kans, de bal vloog net over de kruising. Daarna scoorde Lycurgus 2 keer fraai uit 3 aanvallen. We lieten het er niet bij zitten en Jamal zette zelf een aanval in vanaf eigen helft, liep 2 verdedigers eruit en schoot mooi in. Daarna scoorde Alagie de 2-2 zachtjes in nadat de bal eerst een paar keer in een plas was blijven liggen. Vlak voor rust scoorden zij onverdiend toch nog de 3-2, waarbij Stan net niet bij de bal kon komen. De 2e helft hadden we veel balbezit, en zetten veel druk op de bal. Mooie kansen en schoten van Mitchel, Alagie, Jop en Dylan. De gelijkmaker wilde maar niet vallen. Het was alles of niets. We speelden met veel risico achterin, Jeff en Pierre liepen beiden als stoommachines van voor naar achter, waardoor we een mannetje extra in de voorhoede konden positioneren. Stan hield het doel schoon in de 2e helft. Lycurgus counterde een paar keer gevaarlijk, en soms hadden wij nu geluk dat de bal dood viel in een plas water. Uiteindelijk kon de gelijkmaker niet uitblijven. Deze viel 5 minuten voor tijd uit een mooie corner van Jop op Dylan die de bal weer voorzette op het hoofd van Alagie die fraai inknikte. We probeerden nog de 4-3 te forceren maar dat lukte niet meer. Na afloop maakte iedereen onder aanvoering van Jamal een schuiver door de natte plassen. Vermoeit, drijfnat, modderig, maar toch voldaan onder de warme douche. Uitblinkers waren er vandaag niet, daar was het veld te slecht voor. Het was een team prestatie dat de jongens zich goed terug vochten in de wedstrijd.

Velocitas 1897 E2 - Helpman E3 : 5 - 1 (03-10-09)

Met de wetenschap dat Helpman nipt had verloren van GRC, en ons goede spel van afgelopen week, gingen we met zijn allen positief de wedstrijd tegemoet. Niet wetend dat er een derde partij, namelijk de harde wind, enig roet in ons spel zou kunnen gaan gooien, begonnen passief te spelen, velen van ons liepen wat dromerig op het veld. De weinige combinaties en af en toe slordig balverlies zorgde ervoor dat Helpman kon lijven voetballen. Deze partij werd dus niet zomaar gewonnen. De verdediging werd zwaar op de proef gesteld, gelukkig lieten Jef, Pierre en Jop zich van hun beste kant zien en hoefde Stan alleen het noodzakelijke te verrichten. Langzamerhand kwamen we meer toe aan het voetballen, er volgden solo acties, echter met nog weinig rendement, we kwamen tot inkeer dat we moesten blijven combineren. Alagie begon zich ook meer met het spel te bemoeien en slofte een afstand schot tot een prachtige eerste goal. We hadden er met zijn allen weer zin in, combinaties via Jamal en Dylan zorgden ervoor dat Alagie tot een tweede treffer kwam. Helpman scoorde via een mooi uitgespeelde counter de 2-1. Nog een laatste prachtige aanval voor de rust, werd jammerlijk net gemist door Mitchel. We waren ervan bewust dat wij de tweede helft tegen de wind in moesten spelen, en wilden toch nog een doelpuntje mee pakken, voordat Helpman het voordeel hiervan kon benutten. De tweede helft domineerden wij vrijwel de gehele wedstrijd. We bleven het overzicht houden en luisterden goed naar de coaching van Andre en Herman. Jeff zorgde met een kegel van afstand voor de 3-1, waarna Dylan en Alagie de wedstrijd definitief op slot hadden gezet. Weer of geen weer Velocitas E2 is op dreef, voorlopig staan we verdiend derde, en zit er misschien nog wel meer aan te komen.

Be Quick 1887 E3 - Velocitas 1897 E2 : 1 - 5 (26-09-09)

Gezien de resultaten van de eerder gespeelde wedstrijden in deze competitie leek het een spannende pot te gaan worden. De 1e helft was dat ook zeker het geval. Na een wat aftastend begin van Velocitas kwam Be Quick op voorsprong na een gelukkige bal die er via de kluts in ging. We waren gewaarschuwd. Langzaam kwamen we dan ook in de wedstrijd. De gelijkmaker ontstond na een snelle counter waarbij Alagie de bal fraai op maat voorzette en Dylan koel afronde. We bleven druk op de bal houden en de 2-1 kon niet uitblijven. Deze viel uit een fraai ingeschoten vrije trap van Jop. In de 2e helft domineerden we de wedstrijd. Be Quick kwam er niet meer aan te pas. Met name fysiek waren we veel sterker. Alagie schoot van afstand prachtig de 3-1 in en de wedstrijd was gespeeld. Pierre en Jeff stonden samen verdedigend als een blok. Jamal stoorde goed op het middenveld en Stan bleef scherp in het doel op de schaarse uitvallen van Be Quick. Uiteindelijk scoorde Mitchell nog de 4-1 en 5-1. De paal voorkwam een nog grotere overwinning. Man of the match is Pierre voor zijn enorme inzet. Verdiend hebben we deze wedstrijd dan ook gewonnen.

Velocitas 1897 E2 - Engelbert E1 : 16 - 0 (19-09-09)

De thuiswedstrijd tegen Engelbert E1 werd een complete walk-over. Engelbert was een paar maatjes te licht. Stan, de keeper, heeft bijna geen bal gehad, bij rust stond het al 11-0. Na rust verdween de concentratie een beetje en stond Engelbert met zijn allen voor het doel te verdedigen, zodat we er wat moeilijker door heen konden komen. Uiteindelijk vlogen er nog 5 in. Man of the match was Alagie met 7 doelpunten.

Velocitas 1897 E2 - GRC Groningen E2 : 3 - 6 (12-09-09)

Tegen GRC E2 werd de 1e nederlaag van dit seizoen geleden. Dit verlies kwam vooral door een slechte eerste helft waarin veel fouten werden gemaakt. GRC begon veel beter, en Velocitas was duidelijk niet bij de les. De ruststand was dan ook 1-4. De pauze deed ons goed, na opbouwende woorden van de coach. De tweede helft zag er een stuk beter uit, er werd beter gecombineerd, en genoeg kansen gecreëerd. De achterstand konden helaas niet meer inhalen.

SGVV '07 E1 - Velocitas 1897 E2 : 1 - 5 (05-09-09)

Na een paar spannende bekerwedstrijden tegen Actief nu eindelijk de competitie start. Een beetje zenuwachtig begonnen we met de wedstrijd in de druilende regen. Het speelveld was kleiner dan we gewend waren, en dat ging ten koste van de ruimtes en onze snelheid. Al snel zetten we de tegenstanders onder druk. Een paar goede acties van Alagi en Mitchel leidden bijna tot de openingsscore. Pas halverwege de 1e helft kregen we onze verdiende doelpunt. Jop schoot gericht met zijn linker been in de hoek. Later maakte Jamal er 2-0 van. Na de pauze kwamen zij sterk terug en maakten de 2-1. We waren even van slag. Stan haalde een aantal ballen fraai uit de goal, en mede door goed verdedigend werk van Jeff en Piere scoorden zij nie de gelijkmaker. Dylan maakte de 3-1 in de kluts en toen was de wedstrijd gespeeld en kwamen zij er niet meer aan te pas. Jamal (man of the match) scoorde nog tweemaal, waarvan de laatste na een fraaie solo. Heel verdiend hebben we gewonnen, moe van de strijd gingen we naar de kleedkamers en de regen maakte plaats voor een warme douche.