comp.
DIO Groningen E1 Velocitas 1897 E3
2 - 7

Velocitas 1897 E3 kampioen

De laatste wedstrijden zijn gespeeld, vrijdag tegen Amicitia werd met 6-1 gewonnen en zaterdag tegen Dio Groningen werd gewonnen met 7-2. Al met al terechte kampioenen....... Graag wil ouders/leiders/spelers bedanken voor het afgelopen seizoen. Een super seizoen!!!! Een hecht team en zeker een collectief. Al met al hebben ze per speler hun waarde bewezen in het team. Als team onverslaanbaar....... Bastiaan, de keeper, is er altijd op belangrijke momenten met reddingen waardoor we geen tegendoelpunten kregen Job, de verdediger bij uitstek, loopt in 1 wedstrijd zoveel en moeilijk te passeren Joren, de laatste man en zeer balvast en kan ook makkelijk passeren Maurits, snel, balvaardig en hard schot in de benen Jet, een echte buitenspeler met een goed voorzet Sam, zeer belangrijk op het middenveld, zorgt voor de spelverdeling Firas, spits, heeft maar één doel, doelpunten maken en daar is hij heel goed in Roy, ook een buitenspeler, speelt goed over en heeft ook veel doelpunten gemaakt dit seizoen Een hecht team!! Volgend jaar gaan er jongens naar E1, E2 en blijven er een aantal in E3. Voor sommigen eerst nog weekendje Ameland, ook leuk!! Wij (leiders; Bas, Hans, Jan) kijken terug op een heel leuk seizoen en hebben zin om 25 juni as. ons kampioensfeest te vieren. Allen succes in jullie team volgend seizoen.

Velocitas 1897 E3 - Be Quick 1887 E4 : 1 - 3 (07-11-09)

Zaterdagochtend, klokslag 9.00 uur begon de wedstrijd tegen Be Quick E4. In onze nieuwe shirts speelden we een SUPER wedstrijd (met dank voor het regelen van de shirts aan Berend Smeding en sponsor Gebroeders Meijer). Met een heuse sponsor Gebroeders Meijer op het shirt gingen we los. Aanvankelijk dachten we dat we dik zouden gaan verliezen, want de tegenstander had een paar hele goede spelers en ze waren koploper. Gemiddeld won Be Quick de wedstrijden tot nu toe met 10 doelpunten verschil. We spraken met z'n allen af om er alles aan te doen om het aantal doelpunten te beperken en dat lukte..... Be Quick startte zeer sterk en scoorde na een goede aanval 0-1. Daarna was het één stortvloed van aanvallen en hield Bastiaan ons in de race. Toch lukt het Be Quick nog een keer en werd het 0-2. Hier en daar deelde Velocitas een tikje uit en kwam steeds dichter bij het doel van Be Quick. Leuk om te zien, want Be Quick vond zichzelf namelijk de beste en dat is natuurlijk lastig als het dan tegen zit. Kortom; wij scoorden zelfs en het publiek van Be Quick werd rustig, terwijl ons publiek in koor zong "het is stil aan de overkant" 1-2. In de rust hebben we ons taktiek besproken en met veel strijdlust gingen we ook de 2e helft in................en hoewel Be Quick beter was bleef een doelpunt uit en dus de spanning erin. We hebben zelfs kansen gehad op de 2-2, maar helaas.............Uiteindelijk scoorde Be Quick nog een 1-3 in de laatste minuut en was het of ze toen pas beseften dat ze zwaarbevochten duel hadden gewonnen...En wij hadden toen echt het gevoel te hebben verloren. In ieder geval voor het publiek was Velocitas de winnaar en toonden zij aan strijdend ten onder te zijn gegaan, SUPER!!!! We zijn trots op jullie. Ga vooral zo door en dan pakken we binnenkort weer snel punten en dan winnen we.............
Groetjes van die goede scheidsrechter.....

Velocitas 1897 E3 - FC Lewenborg E2 : 4 - 6 (10-10-09)

Zaterdag 10 oktober traden we aan tegen stadsgenoot Lewenborg. Velo E3 was al goed wakker om 9.00 uur, al binnen een minuut scoorden wij 1-0 door onze dribbelkoning Firas. Lang duurde de voorsprong niet, want al vrij snel werd het 1-1. Toch bleek Velo veel beter doordat er goed werd overgespeeld. Maar ja, de bal is rond en toch scoorde Lewenborg tegen de verhouding in 1-2. Onze verdediging Maurits, Job & Joren konden er niets aan doen. En degene die er al helemaal niets aan kon doen was de keeper Bastiaan. Bastiaan wordt met de week beter en hield Velo weer goed in de wedstrijd. En toch scoorde Lewenborg en werd de stand 1-3. Lewenborg dacht toen rustig aan te kunnen doen, maar niets was minder waar. Het duurde maar even en door een flitsende aanval via Sam & Jet scoorde Firas met een rommelgoal 2-3. En even voor de rust scoorde Roy met goed afstandschot en was het 3-3. Het publiek genoot volop, maar was wel toe aan koffie. De jeugd ging aan de ranja. Eenmaal uit de kleedkamer was het weer Velo die het beste van het spel had. Maar ja, de bal is rond en als wij niet scoren dan doet de tegenstander dat wel!!! Met wat gelukjes kwam Lewenborg op 3-6. Als slotakkoord scoorden wij nog eentje en werd de eindstand 4-6. In ieder geval weer een hele goede wedstrijd met leuk verzorgd voetbal. We spelen steeds beter over en weten ook dat we moeten knokken om punten te pakken. Volgende week nieuwe kansen.....