Marcel Baanders
Patrick Postma
1

KRC 1 - Velocitas za 1 : 2 - 2 (04-05-02)

Het is zaterdag 4 mei. Er wacht ons een moeilijke opdracht namelijk KRC uit. Vol goede moed vertrekken we om half 2 vanaf de Hoornsemeerbar naar Kantens waar het sportpark van KRC gelegen is. Eenmaal aangekomen in Kantens is het even zoeken naar het sportpark, maar deze word door herinnering aan vorige bezoekjes aan Kantens sneller gevonden dan verwacht. Het is iets voor tweeën als we de kantine ingaan waar een balletje gehakt word gekocht die behoorlijk vettig oogt. Na een minuut of tien gaan we kleden en word de altijd verassende opstelling bekend gemaakt door Dhr. Noeken. Ondanks veel geblesseerden beschikken we over 1 wissel. De wedstrijd begint. Je zou het bijna een gewenning willen noemen, maar we beginnen slap aan de wedstrijd zoals bij ons vaker het geval is. Binnen 10 minuten komen we op een 1-0 achterstand door een ontsnapping van KRC over de linkerflank. Daar gezegd moet worden dat de speler van KRC het schitterend afmaakt in de korte hoek en onze keeper machteloos laat. Enkele minuten later is de 2-0 een feit. Opnieuw word er slap verdedigd. Daarna lopen de irritaties hoog op bij de Velocitanen doordat de scheidsrechter toch wel erg warrig fluit. Hierbij worden ook enige gele kaarten uitgedeeld aan onze zijde. Tevens zijn we getuige van de eerste gele kaart ooit van Arnold die hiervoor nog geen enkele gele prent had gezien in zijn toch al 13 jarige loopbaan. Na een minuut of 25 komen we beter in de wedstrijd en zetten we KRC zelfs vast op eigen helft. Dit tot resultaat hebbende dat er enkele (soms zelfs grote) kansen gecreëerd worden. Gelukkig hebben we Jan Schuil in onze gelederen die dan ook de 1-2 doet aantekenen. Let wel in 2e instantie, nadat ie zijn inzet eerst nog zag gekeerd door de keeper van KRC. Fris uit de kleedkamers worden 2 spelers door de scheidsrechter verzocht niet te roken op het veld waarna onze jongens zich achter de omheining begeven, maar nog is de scheidsrechter niet tevreden waarna word besloten na wat hijsen aan dit nicotine gevoed product het uit te drukken. In de 2e helft is Velocitas absoluut de betere en de gelijkmaker zou dan ook zeker verdiend zijn geweest. Daar waar de grensrechter koninginnedag nog in zijn achterhoofd weet en wel erg vaak zijn vlag die hemelse richting insteekt. Dit tot grote ergernis van de velocitanen. Deze ergernis was dan ook zeer terecht daar de grensrechter zeker 3 van de 5 keer deze vlag onterecht de lucht insteekt en vlagt voor buitenspel. Toeschouwers zien KRC zwaar onder druk liggen, maar de gelijkmaker lijkt uit te blijven. Totdat Jan Schuil achter een eigenlijk niet te halen bal aanrent en zich in de hoek weet gedreven door 2 spelers van KRC. Daar hij nog mogelijkheid ziet de bal naar het “midden” te verplaatsen in het strafschopgebied waar Arnold Beerda de bal netjes met zijn linkerpoot in het netje schiet. De dikverdiende gelijkmaker is een feit. Na de gelijkmaker krijgen we nog enkele wat kleinere kansen, maar het mocht niet baten. Eindstand 2-2 Komende zaterdag is Stadskanaal onze gast op het sportpark Stadspark. Dit is tevens de laatste wedstrijd van het seizoen en dus ook de laatste wedstrijd dat Jan Schuil in ons midden is. Hierbij wil ik hem bedanken voor zijn inbreng dit seizoen en hem veel succes wensen bij het nieuwe team waar hij komend seizoen gaat spelen.

Trainingskamp Torremolinos (23-05-02 t/m 30-05-02)