1
Robin
1

Noordwolde 3 - Velocitas 1897 za 2 : 3 - 2 (31-03-07)

Zaterdagmiddag 16.22 te Noordwolde......het seizoen zit erop, tenminste het doel is ver weg voor de groenwitten. Was het vorige week nog een duel waarbij we verloren van 1 man, te weten de keeper, deze keer was het verlies te wijten aan onszelf en aan de scheids. Weer veel halve blessures aan de kant van Velo noopte de coach tot nadenken, een rechtermiddenvelder die linksback moest staan b.v., overigens een groot compliment aan Ijssie want hij verweerde zich kranig de eerste helft en in de 2e helft was deze buffelaar zelfs 1 van de beteren. De 1e helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, Noordwolde had iets meer balbezit maar Velo kreeg de betere kansen in het begin. Tjeu schoot te snel na een goede aanval en Oane kreeg de bal een paar keer niet goed mee, er werkt hard gewerkt en vooral Stefan deed van zich spreken. Opgesteld op een andere positie, ipv verdedigende middenvelder mocht de aanvoerder het eens een keer vanaf de linkerkant proberen, een goede zet zo bleek want keer op keer was Stefan zijn man de baas, in de 26e minuut was het dan ook raak. Goede aanval en dito geplaatst schot. Ruststand 0-1 dus en met de wetenschap dat we de 2e helft met de wind in de ruk hadden kon het leuk gaan worden. Een 2e helft met 2 wissels, Evert en Slampko konden gaan wisselen vanwege respectievelijk een blessure en een zeer zwak optreden. Het spitsenduo van vorig jaar kwam erin en Velo koos voor de aanval, na 5 minuten in de 2e helft had het al 0-2 moeten staan maar Michel en Micheal konden de bal er niet in krijgen na een scrimmage. Dat de voorsprog verdubbeld werd was geen verrassing, een wederom goed lopende aanval werd beheerst ingeschoten door DJ. 0-2 dus en kat in 't bakkie............nee dus, een corner die in 1e instantie nog goed werd weggewerkt door de defensie werd goed insgechoten door een Noordwolde man. De thuisclub kreeg weer geloof in eigen kunnen en Velo moest aan de bak. Dat een scheids niet allles ziet is niet erg. Dat deze prutser wel dingen ziet maar niets doet is een grof schandaal. Ik noem een aantal dingen; buitenspelsituaties waarbij een ieder zag dat het buitenspel is door laten gaan, natrappen onder de ogen van de scheids en het duwen in de rug.....een tip voor deze man, koop een playstation en doe daar je ding op maar ga het niet lopen verkloten voor 11 man die in het groen wit lopen! Dat Noordwolde de wedstrijd nog won hadden ze mede te danken aan de scheids, dat Velo verloor hebben we te danken aan onszelf en de scheids. Vorige week een dikke pluim voor de scheids, deze keer was het beter geweest als deze vent gewoon de kassen van Noordwolde was ingegaan en daar om een uurtje of zes weer uit was gekomen.....

Niekerk 2 - Velocitas 1897 za 2 : 2 - 1 (24-03-07)

Niekerk uit, belangrijke wedstrijd want bij winst waren we virtueel koploper. Niet voor iedereen zo bleek want tijdens de rust bleek dat een aantal spelers de nacht ervoor iets teveel gedronken hadden, tsja....schijnbaar liggen de prioriteiten niet bij een ieder hetzelfde. De wedstrijd thuis hadden we met wat pech verloren, we wisten dat Niekerk een goede ploeg had dat vooral op de counter speelde. Geen 4-3-3 dus deze keer maar 4-4-2 met als uitgangspunt dat we niet als dolle honden de aanval moesten opzoeken. Iedereen was er klaar voor, een eerste helft die gekenmerkt werd door de vele blessures aan Velokant. Maar liefst 3 spelers konden al voor de rust de bank weer gaan opzoeken. BlonkadaSilva kon eraf, Micheal en ook Tinus kon naast mij gaan zitten. Voor hen kwamen Slampko ( terug van weggeweest ), Jeroen en Robin erin, de gehele verdediging minus Mark had dus al een renovatie voor de rust ontvangen. Werd er ook nog gevoetbald? Ja, een Velo dat kans op kans kreeg en een Niekerk dat met vlijmscherpe counters het probeerde. De 1-0 viel na een klein kwartiertje te noteren, een aanval van Velo werd afgeslagen en razendsnel stond Niekerk voor onze keeper ( na wat individuele fouten aan onze kant ) en mocht men de 1-0 maken. Daarna een wederom goed spelend Velo te zien maar keer op keer stond de keeper van Niekerk in de weg, een keeper die overigens niet zou misstaan in de goal van de FC. Met afstand de beste keeper in onze competitie. Na een klein half uurtje stond het 2-0, weer geklungel achterin bij Velo en de 2-0 was een feit. De rust kon beginnen en de hoofdjes moesten weer rechtovereind, 2 wissels werden toegepast. Appie en Stefan mochten rusten na een zware nacht en Aron en Michel kwamen erin. De 2-1 viel snel, na 3 gevaarlijke corners was het Michel die de bal bij de 1e paal inkopte na een goede corner van Tjeu. Daarna was het af en toe vrouwen en kinderen eerst bij de roodwitten, de stadsparkbewoners vochten als leeuwen maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet meer. Nog wel een opzienbarend moment viel er te zien in blessuretijd, er was verwarring bij Velo over of de bal moest worden teruggegeven worden aan de tegenstander na een blessurebehandeling. Dit gebeurde niet, Michel stond in 1x vrij voor de goal maar nam de bal totaal verkeerd aan en weg kans. Indien we gescoord hadden dan was het vast en zeker een discutabel doelpunt geweest.....0 punten dus in Niekerk ondanks de vele kansen. Of zoals een Niekerker na afloop zei; jullie deden het voetbal maar wij hebben de keeper. Deze man zal Niekerk kampioen maken, daar ben ik van overtuigd. Ook wil ik vanaf deze kant nog even een compliment maken aan de scheids, goed en uiterst sportief gefloten. Al met al dus een schiterende voetbalmiddag maar 0 punten. A.s. zaterdag staat Noordwolde op het menu, een jonge voetballende ploeg die ook nog kans maakt op het kampioenschap. Een combivrije uitwedstrijd dus kom allen!

Velocitas 1897 za 2 - KRC 2 : 6 - 0 (17-03-07)

Velo draait warm voor de topper! Na vorige week in Bedum de plaatselijke CVVB verslagen te hebben moest afgelopen zaterdag KRC de punten in de stad laten. Een wederom in een 4-3-3 spelend Velo overklaste KRC vanaf de eerste minuut, vooral Oane en Tjeu hadden hun dag en waren in vorm. In de 5e minuut de eerste kans voor Velo, een goed lopende aanval kon nog net tot corner getikt worden door de keeper van KRC. In de 9e minuut was het dan toch raak, Oane ging goed door via de rechterkant en ondanks de vele afspeelmogelijkheden ging deze friese goalgetter voor eigen succes, via de keeper 1-0. Het motto blijf aanvallen hadden de heren voetballers goed in hun oren geknopen, de druk bleef en de kansen werden talrijker en groter. De 2-0 kwam niet veel later, een schitterende aanval via de rechterkant via Ijssie en Tjeu werd door laatstgenoemde fantastisch voorgezet ( Beckham zal schoorvoetend moeten toegeven dat Tjeu eigenlijk zijn meester is ), de keiharde kopbal van Oane die daarop volgde deed me denken aan P. Houtman. De 3-0 volgde niet veel later, eveneens was het Oane die met zijn koppie raak knikte. Deed KRC dan niets? Niet veel, af en toe kwamen de dorpsbewoners eruit maar het vizier stond niet op scherp bij KRC. Tjeu had het vizer wel op scherp staan, hij was er als de kippen bij om de 4-0 in te tikken nadat Oane vol op keeper schoot. De 5-0 kwam eveneens van de pantoffel van Tjeu, indien de Velomannen iets meer oog hadden voor elkaar dan hadden er dubbele cijfers op het bord gestaan maar helaas was dit niet het geval. De 6-0 viel nog wel te noteren, een terechte penalty werd onberispelijk ingeschoten door Robin waarmee hij ook op het scorebord kon komen. Dat was helaas niet het geval voor de aanvallend ingestelde keiharde back van de groen-witte formatie, Evert daSilvaBlonka kon zijn solo helaas niet afronden en zag zijn vlammend schot op de lat uiteen spatten, indien het latjeschieten ook als sport beoefend kon worden dan had deze man al heel wat bekers in zijn woning kunnen zetten maar helaas is dit niet het geval. Volgende week Niekerk uit, het PSV van deze competitie zo leek het in december maar dit bolwerk toont wat scheurtjes de laatste tijd, een nederlaag afgelopen afgelopen zaterdag tegen FC LEO zal het zelfvertrouwen geen goed doen bij de roodwitten. Velo zal vol aan de bak moeten om te stunten maar kansen liggen er, nu eens kijken of deze kansen ook gepakt gaan worden! Come on Green-White Army!

CVVB 6 - Velocitas 1897 za 2 : 0 - 1 (10-03-07)

Zaterdagochtend eerst nog even zenuwachtig bellen naar de afgelastingtelefoon, zal het dan toch? Mogen we weer de weide in? Antwoord was bevredigend! We mochten naar het land van Fame! Deze keer niet instappen aan de grote markt maar gewoon met de auto en nuchter. De tegenstander van afgelopen zaterdag was CVVB, een jonge ploeg met veel kwaliteit. 2 weken geleden had deze ploeg nog laten zien wat ze konden middels een 0-4 overwinning bij titelkandidaat Noordwolde. Velo startte aanvallend, i.p.v het vertrouwde 4-4-2 werd gekozen voor 4-3-3 met als buitenspelers Micheal en Appie. De eerste helft was voor Velo, met de wind mee was het Velo dat de meeste kansen creeerde, de kansen waren echter niet besteed aan onze voorhoedespelers. Na een half uur spelen toch de voorsprong voor Velo, een goed lopende aanval via o.a. Oane werd onberispellijk ingeschoten door Appie. Hakan Sukur kan nog wat leren van deze goaltjesdief! De tweede helft wind tegen, dit beloofde een zware helft te worden en die hoop werd als snel waarheid. Onze eigen Evert da SilvaBlonka mocht naar de kant en Andre kwam erin en Ijssie naar de backpositie. De ene aanval na de andere werd opgezet richting Don Henk, deze speler op de goal maakt er een sport van op zoveel mogelijk hartaanvallen binnen 90 minuten op zijn naam te zetten. De ene kapbeweging na de andere word ons voorgeschoteld.... Velo kwam er af en toe nog wel uit, Micheal had nog een kans maar schoot te snel en Oane kon ook de bal niet tussen de palen krijgen. CVVB kon ondanks een groot overwicht in de tweede helft niet meer scoren en stond met lege handen. Winst dus en dat was hoognodig, op karakter en met wat geluk. Na afloop kon de KNVB weer wat geld op zijn rekening bijschrijven, jammer voor Oane en eigenlijk ook oanebeschrijvelijk dat de scheids zo oaneverantworod met Oane zijn oanegeloof omging....,-) A.s. zaterdag KRC thuis, een ploeg die het van het werken moet hebben en het fysieke spel niet schuwt. Laten wij nu net ook zo´n ploeg hebben!

Velocitas 1897 za 2 - De Lauwers 3 : 3 - 3 (04-11-06)

Na een fantastische start van de competitie, de eerste 4 wedstrijden werden immers overtuigend gewonnen, was Velo inmiddels teruggezakt naar de middenmoot van deze klasse. Vandaag kwamen de Lauwers op bezoek, een ploeg die vorig jaar net geen kampioen werd en het niet onaardig deed in de competitie. We moesten dus aan de bak, wederom met een zwaar gehavende selectie moest Velo aantreden op veld 2. Nog steeds hebben we niet de beschikking over Stefan, Marc, Tjeu, Dennis en Andre. Gelukkig hadden we deze keer wel de beschikking over Bram en was Joost zo vriendelijk om ons te fluiten, chapeau voor deze gasten. De wedstrijd ansich kende een goede eerste helft van beide ploegen, een Velo dat zorgvuldig de aanval zocht en Bram als heerser achterin. ( Indien deze man nou zijn liefde voor die club uit Amsterdam verborgen hield dan was het ook nog es een aardige vent.....) Genoeg kansjes voor Velo maar deze waren andermaal niet besteed aan de groen-witten, toch stond na 20 minuten de groen-witte formatie op voorsprong. Een goede aanval ingeleid door Slampko kwam via een steekbal van Michel voor de voeten van Appie die niet twijfelde en de terechte 1-0 maakte. Via de counter kwamen de gasten gelijk, ruststand 1-1 en met zijn allen aan de thee. De 2e helft weer een goed spelend Velo, via leuk combinatiespel werd de aanval gezocht maar keer op keer was de laatste bal niet goed of zat de goed spelende keeper er tussen. De Lauwers richtte zich op de counter en deed dat ook niet onverdienstelijk, een boeiend schouwspel dus met kansen over en weer. Na een uur spelen dan weer de voorsprong voor de thuisploeg, een vrije bal op 20 meter afstand van de goal die onberispelijk in de kruising geschoten werd door Michel. Een voorsprong die 10 minuten later werd uitgebreid door een mooie goal van Oane, na een tijdje droog te hebben gestaan scoorde de spits dan toch weer. Goede actie aan de rechterkant en strak ingeschoten, 3-1 dus en niets aan de hand. Dan mag Bram gaan rusten, een nog licht geblesseerde Melvin mag laatste man spelen en de organisatie is weg achterin. Over schuldigen zal ik niet praten maar het moge duidelijk zijn dat sommige spelers niet de bereidheid hebben om te luisteren in het veld, vreemde zaak want voetbal is een teamsport en daarin MOET je elkaar aanwijzingen geven. Jammerlijke zaak ook want hierdoor verspeeld Velo een zekere overwinning, eindstand 3-3 en met een grote kater kon de kleedkamer worden opgezocht. Na afloop kan een ieder wel weer normaal met elkaar omgaan, dit resulteerde weer in 2 transfers na ons team! Genoeg veldspelers dus voorlopig, alleen nog steeds geen keeper. De schrijver van dit epistel is wederom met Pielemuis in bespreking en verwacht word dat hij binnenkort meer nieuws heeft hierover. Tot die tijd zullen we het met zijn allen moeten doen, qua kwaliteit behoren we tot de beste ploegen in de competitie maar qua incasseringsvermogen onderling nog lang niet. Voor een verslag van de andere kant zie de http://www.delauwers.nu/ Ongetwijfeld is dit verslag geschreven door 1 van de dames in de dug-out want het staat bol van de onwaarheden....zo dan is hierbij de uitwedstrijd ook ff weer op scherp gezet......;-)

Velocitas 1897 za 2 - Noordwolde 3 : 2 - 4 (21-10-06)

Velo kon deze middag niet beschikken over Stefan, Robin, Tjeu, Dennis, Evert, Andre en Micheal. Tel daarbij de half fitte Appie en Tinus op en vantevoren was het duidelijk dat deze wedstrijd niet gemakkelijk ging worden. Met 10 fitte spelers konden we beginnen, een eerste helft die het aanzien van Velo niet waard was. Onmachtig en niet agressief genoeg, dat we veel spelers misten was een probleem maar dat we niet agressief genoeg waren in de duels was een nog groter probleem. Noordwolde was de eerste helft heer en meester, dankzij goed keeperswerk van Joost kwamen we het eeste half uur ongeschonden door. Bij de 2e kans van Velo was het zeer verrassend raak, een gekraakt schot van DJ werd in de rebound ingeschoten door Michel. Noordwolde was hiervan niet onder de indruk, via de rechterkant werd er goed voorgezet en een speler van Noordwolde mocht raak schieten, de manier waarop was schitterend. Deze man zal nooit weer zo'n goal maken. Ruststand 1-1 dus. De tweede helft moest er dus wat gebeuren, leek er 2 weken geleden nog niets aan de hand met een gedeelde eerste plaats, nu mochten we geen puntverlies meer lijden na de onnodige nederlaag vorige week tegen VV Niekerk. Het begin van de tweede helft was dramatisch voor de thuisploeg, binnen 14 minuten keken de groenwitten tegen een 1-4 achterstand aan. Slecht ingrijpen op het middenveld en onnodig balverlies waren debet aan deze achterstand. Met nog een half uur spelen leek Velo wakker, via af en toe goed combinatievoetbal moest Noordwolde achteruit maar uitgespeelde kansen waren aan Michel en Oane niet besteed. Appie scoorde na een afwezigheid van 4 weken nog wel de 2-4 maar het was te laat. Conclusie, een dramatisch voetballend Velo en wederom een speler die het veld moest verlaten. Deze week was Marc aan de beurt, volgende week zullen we echt aan de bak moeten om niet af te haken om de bovenste plaatsen. BLOED, ZWEET en TRANEN viel er een aantal jaren geleden op een spandoek te lezen in het oosterpark. Voor de uitwedstrijd tegen TEO is dit dan ook het credo.

Velocitas 1897 za 2 - Niekerk 2 : 1 - 3 (14-10-06)

Velo lijdt onnodig verlies, dat is mijn oordeel op deze zaterdagavond. Een Niekerk dat op de counter speelde was gewoonweg efficienter als de thuisclub, terecht was het niet maar de gasten namen wel de 3 punten mee in dit topduel. Een duel die op het scherpst van de snede werd gespeeld maar nooit over de scheef ging. De eerste helft was te zien dat Velo de aanvallende ploeg was en Niekerk via goede counters de gevaarlijkste ploeg was, na 10 minuten was het raak voor de roodhemden. De verdediging van Velo werd via goed kaatswerk van Niekerk uiteen gespeeld en met de verrassende 0-1 als resultaat, na 25 minuten was het weer raak. Slecht verdedigend van de groen-hemden resulteerde in de geflaltteerde 0-2. Kansen aan Velokant waren niet besteed aan Micheal, Oane en Michel. Net op het moment dat de 1-2 in de lucht leek kwam er een terecht gegeven penalty voor Niekerk. De wedstrijd leek gespeeld maar de slecht ingeschoten penalty werd goed gestopt door Niek. Velo leefde nog en het sein werd gegeven om de speelstijl aan te passen naar 3-4-3, de verdiende 1-2 was nog een kwestie van tijd en kwam er dan ook in de 40e minuut. Een goede voorzet van Micheal werd subliem bij de tweede paal ingekopt door DJ, ruststand 1-2 en nog alle kans op 1 punt of meer. De tweede helft was een copy van de eerste helft in Kantens, een heftig aanvallend Velo dat op jacht ging naar de verdiende gelijkmaker. De ene aanval na de anderevolgde op elkaar maar de beslissende bal werd keer op keer gemist, de vele kansen zal ik niet allemaal opnoemen maar iedere objectieve kijker zal het met me eens zijn dat Velo de gelijkmaker verdiende. Dat het niet zover kwam had te maken met de klasse van de verdediging van Niekerk en pech, de beste kans in de tweede helft was verrassend genoeg voor Niekerk, nadat de paal werd geraakt door een schot buiten de 16 was het voortreffelijk keeperswerk van Niek die de 1-3 voorkwam. Met nog 10 minuten te gaan kon Niekerk onder de druk uit komen en leek Velo kapot te zijn van de vele inspanningen, Niekerk kwam er een paar keer goed uit en Mark moest een keer aan de noodrem trekken. Dat de bezoekers op 1-3 kwamen in blessuretijd was te verwachten, als je ze zelf niet maakt dan weet je dat de tegenstander het wel doet. Een mooie pot met als eindresultaat 0 punten, een tegenstander die goed weg kwam en daar zelf ook voor uitkwam na afloop. Zeer sportief Niekerkers! Daar houden wij wel van. We zien jullie in Niekerk en hopen dan op weer zo'n sportieve pot met dan als resultaat 3 punten voor ons!

KRC 2 - Velocitas 1897 za 2 : 4 - 6 (08-10-06)

Velocitas wint weer! Na vorige week een overwinning moest ook vandaag de winst gepakt worden, uit tegen KRC ging Velo vanaf de eerste minuut dan ook direct ten aanval. Met een strakke wind in de rug was het eenrichtingsverkeer in Kantens, de thuisclub kon niet anders dan achteruit. Nadat in de derde minuut een goal werd afgekeurd was het na 10 minuten wel raak, Oane kon via een goede aanval de 0-1 tegen de netten knallen, de 0-2 volgde vlak daarop door diezelfde Oane. KRC kon daartegenover een goed schot op de lat noteren. Dat Velo niet met 0-6 ging rusten was een wonder, o.a. Slampko had het vizier niet juist staan. Tjeu schoot net tegen de lat voordat Andre een beauty kon maken. De winkelhaak staat nog te trillen op het platteland. Ruststand 0-3 dus en niets aan het handje, zo leek het tenminste... Dezelfde wind die ons in de eerste helft voordeel gaf was nog steeds aanwezig, de 2e helft dus wind tegen. Onze opdracht was duidelijk, vroeg scoren en rustig de bal in de ploeg houden. Het eerste lukte, de 0-4 door Oane en appeltje eitje maarrrrr....Via het zgn kick and rushspel kwam KRC binnen no-time bijna weer langszij. Slecht voetbal van de stadsparkbewoners ( het slechtste van dit seizoen ) en de 3-4 stond weer op het scorebord. Steffie erin, ervaren rot Tjeu achterin en kinderen en vrouwen eerst. Bijna kwam KRC nog langszij, aan de inzet van de thuisploeg en de steun van het fanatieke publiek heeft het in ieder geval niet gelegen. Dat er dan in het heetst van de strijd wat geroepen word is jammer, een ieder die aanwezig was weet wel waar ik het over heb. Via een scrimmage kwam Velo op een voorsprong van 3-5 door Oane, KRC kwam nog terug maar was moegestreden. Het word eentonig maar diezelfde Oane tikte ook de 4-6 binnen. Een eindstand die in de eerste helft nog onmogelijk leek. Samengevat een redelijke eerste helft en een dramatische tweede helft, volgende week is iedereen hopelijk weer fit. Volgende week de topper tegen Niekerk, er zijn nog kaarten verkrijgbaar..

Velocitas 1897 za 2 - CVVB 6 : 3 - 1 (30-09-06)

CVVB thuis, via hun website konden we al vernemen dat deze ploeg maar voor 1 ding gaat en dat is het kampioenschap. Het beloofde dus een mooie pot te worden deze middag. Konden hun aspiraties in de koelkast of...? Heerlijk voetbalweer en dan 2 personen die ongeoorloofd afwezig zijn.....1 met griep, wonderbaarlijk herstel overigens....en 1 die zelfs de moeite niet nam om zich af te melden. Tel daarbij de vele afmeldingen bij van mensen die wel een goede reden hadden om afwezig te zijn en je houd 10 man over...Gelukkig vonden we 3 a-ers bereid om ons te helpen. Thnx gasten! Als ik jullie leeftijd had dan kon je me sóchtends om 6.00 bellen om met jullie mee te doen... De wedstrijd an sich dan, een eerste helft waarbij de bezoekers het betere van het spel hadden. Vooral op het middenveld waren ze heer en meester, qua kansen konden ze ook meer op hun conto schrijven. Dankzij subliem keeperswerk aan de zijde van Velocitas bleef het 0-0. De 2e helft de nodige omzettingen, Evert ( die vorige keer nog een wereldpass in petto had voor Oane ) mocht het proberen op het middenveld, Adde kwam erin voor Michel en zodoende werden de kilo's die voorin liepen ( uitgerekend tijdens de FC, bijna 300 kilo!!!) weer naar normale proporties gebracht en kwam er ook weer snelheid voorin. Velocitas kwam weer in het normale spelletje en kwam verdient op de 1-0 via goed werk van Adde, de 2-0 eveneens via deze junior en de 3-0 kwam via de voet van Stefan. Dit alles was maar goed ook want na 70 minuten was de pijp wel leeg bij een aantal, Mark kon eraf met 2x een kramp in de kuiten en Evert kon ook niet meer. CVVB kwam nog wel terug tot 3-1 maar dit was louter en alleen voor de statistieken want de ervaring leert dat Velo over veel wilskracht beschikt. 9 uit 3 is een goed begin, volgende week wacht KRC uit Kantens op ons. Wat ons daar te wachten staat is weer een volkomen verrassing! Voor een verslag van de andere kant....

FC Grootegast 3 - Velocitas 1897 za 2 : 1 - 3 (23-09-06)

Uit naar Grootegast, vroeger kende het dorp 2 clubs te weten GVB en Oranje´58 maar nu hebben ze nog 1 trots te weten de FC Grootegast. Vandaag mochten de gastheren aantreden in een ander teneu aangezien ook deze club normaliter in het goddelijke groen wit hun kunsten vertoond. De voorhoede was iets gewijzigd bij ons, de goalgetter van vorig jaar Micheal kon vanwege werk niet aanwezig zijn en ook oldie Matthieu kon vanwege verplichtingen voor zijn andere hobby GIJS niet present zijn. In ieder geval was Appie wel present en aan hem zouden we veel plezier beleven op deze benauwde middag. Na de warming up kon de strijd beginnen, toen de spreekwoordelijke klok 45 minuten aangaf was de stand 0-1 na een goal van Appie. Velocitas was veel sterker maar de kansen waren niet besteed aan Oane en Michel, kreeg FC Grootegast ook kansen? Nee, tot aan de 16 meter ging het redelijk maar voorin waren de mannen van de FC machteloos ondanks verwoede aanwijzingen van de Roy Keane van FC Grootegast. Zoals zo vaak ging ook deze keer het gezegde weer op, als je ze zelf niet maakt dan.....en jawel de 1-1 lag achter Don Henk na een klein uur spelen, onze grens vlagde nog wel voor buitenspel ( vanaf mijn positie was het onmogelijk te zien ) maar de scheids keurde hem toch goed. Dat je een vlagsignaal negeert is tot daar aan toe maar dat je het aan de andere kant het keer op keer toelaat dat iemand zijn eigen wedstrijd staat te vlaggen is voor mij niet te bevatten, goed stand 1-1 dus en we konden weer opnieuw beginnen. I.p.v. ons spelletje te spelen gingen we mee in het kick and rush spel van FC Grootegast, niet onze sterkste kant. Met nog een kwartier te spelen kwamen we weer in ons spel, de ene aanval na de andere volgde op de goalie van de thuisploeg en het wachten was op de 1-2, die kwam er ook door Appie. Met nog 5 minuten te spelen scoorde Andre ook nog de meer dan verdiende 1-3 met een aardig schot. Groot smetpuntje op deze overwinning was de zware blessure die Dennis opliep na een onschuldig duel aan de zijkant, gips is het resultaat en daarna is het allemaal de vraag wat er gaat gebeuren. Vanaf deze positie wens ik Dennis alle sterkte!!! Volgende week wederom een gehavend Velo, we hebben niet de beschikking over Dennis, Appie, Oane en Micheal. De tegenstander CVVB gaat maar voor 1 ding en dat is het kampioenschap zo valt te lezen op hun website, es kijken of wij hun op andere gedachten kunnen brengen.

UVV '70 3 - Velocitas 1897 za 2 : 4 - 10 (09-09-06)

Na een lange tocht door de provincie, waarbij er zelfs mensen bij mij in de auto zaten die tegen mijn TOMTOM gingen vertellen wat ze moest doen, kwamen we aan in pittoreske Ulrum. Na eerst beland te zijn bij de kartbaan werden we vriendelijk ontvangen door de plaatselijke trots, een trots die dit seizoen wat moest laten zien want vorig jaar had deze ploeg de rode lantaarn tot hun beschikking gekregen. Na even gemeld te hebben dat we al meer dan een eeuw in het groen-wit spelen en het niet verstandig was om 2 partijen in het groen wit te laten aantreden konden we beginnen. Afgesproken was om achterin 1 op 1 te spelen met een controlerende Mark, in de mandekking stonden Robin en Evert maar dat ging niet direct lekker op zijn zachtst gezegd, na 5 minuten een niet beraamde 1-0 achterstand na geknooi van een niet nader te noemen persoon, tip zijn kleur haar komt veel voor op de britse eilanden en is weinig te zien in de binnenlanden van Botswana....en toen was het tijd voor de aanval van Velo, vooral Matthieu en Oane namen het voortouw hierin en vrij gemakkelijk kwam Velo ook weer op voorsprong. Na een paar knappe aanvallen konden we gaan rusten met een 1-4 voorsprong en geen vuiltje aan de lucht. In de tweede helft van hetzelfde laken een pak, een UVV dat op zich best aardig voetbal speelde maar voorin te weinig stootkracht kende. Ik kan me niet voorstellen dat deze ploeg laatste gaat worden in de competitie. Een voor de rest niet bijster bijzondere wedstrijd maar wel winst voor de Martinibewoners en ook een lekker doelsaldo om te beginnen. Met plus 6 beginnen is altijd leuk natuurlijk, a.s. donderdag zal een 20% van zaterdag 2 naar Belgrado afreizen om aldaar de FC te bewonderen en te genieten van de gastvrijheid van de servische dames, Slampko heeft er zin in en de dames kunnen zich bergen want ook daar is het HOT-News dat de man nu eindelijk ook zijn kunsten gaat vertonen on Servie. Als we veilig terugkomen dan kunt u hier volgende week hier een verslag lezen van de pot Velo-Noordwolde, indien niet dan was het mij een waar genoegen in het afgelopen jaar.