Reserve 5e Klasse E seizoen 2003/2004


Uitslagen:

Datum

Thuis

Uit

Uitslag
23-05-04
Asser Boys 6 Velocitas 1897 6
4 - 1
23-05-04
Roden 6 Asser Boys 5
0 - 2


Eindstand per 23-05-04:

Plaats

Naam

g - p
v - t saldo
1.
DIO Groningen 2
22-49
80-32
+48
2.
Helpman 5
22-43
74-60
+14
3.
Asser Boys 6
22-41
61-40
+21
4.
Leek Rodenburg 4
22-39
58-36
+22
5.
Velocitas 1897 6
22-39
59-45
+14
6.
GVAV Rapiditas 5
22-38
71-42
+29
7.
GRC Groningen 4
22-28
40-59
-19
8.
Roden 6
22-23
49-61
-12
9.
Actief 6
22-23
46-61
-15
10.
SVMH 2
22-22
29-57
-28
11.
Peize 4
22-15
32-77
-45
12.
Asser Boys 5
22-15
32-77
-45


Topscorers Velocitas 1897 6

Louis Velleman
17
Marcel Wilkens
5
Jurgen Visscher
5
Peter Akkerman
4
Robert Dreize
4
Grieko Huizinga
3
Alex Luining
2
Emile Timmer
2
Erwin Wilkens
2
Pedro Kiestra
2
Willy Heijs
2
Jaimie Walstra
1
Willem Koets
1
André Kroezen
1
Edwin Boon
1
Matthieu Siersma
1
Danny van der Lei
1


Velocitas 1897 6 - Roden 6 : 2 - 1 (09-05-04)

Voor het eerst dit seizoen tegen Roden, en meteen volgende week weer, met de hartelijke groeten van de altijd goed georganiseerde KNVB ! Maar goed, wat moet dat moet, dus onder een flauw zonnetje los ... Roden heeft zowat het hele seizoen onderaan gestaan, maar dat was wel een ander elftal kan ik u mededelen ! Deze mannen waren niet veel minder dan wij, zodat de strijd de eerste helft redelijk gelijk opging. Wij scoorden als eerste ; een mooie voorzet van rechts van Marcel H. werd bij de tweede paal door Lui ingekopt, 1-0. Grieko was toen al enigszins duizelig ( drank zeg ik ! ) vervangen door Emile, die ook nog wel wat kansen kreeg maar voor rust werd er niet meer gescoord. Na de vakkundig door Heys,W. ingeschonken thee floot gelegenheids-scheids Henkie voor aanvang tweede helft. Ook nu kregen beide partijen kansen, maar aanvallers van zowel Velo als van Roden hadden moeite met keeper en verdediging. Toch kwam de 2-0 op het scoreformulier ; een solo van Emile werd in drie instanties door hemzelf afgerond, waarna hij huilend om zijn moeder om een wissel vroeg, en die ook kreeg. Rest mij nog te vertellen dat Roden nog één keer scoorde ; hun beste speler stond om onbegrijpelijke redenen steeds vrij, en wist wel raad met een steekbal, 2-1 eindstand. Als het goed is krijgt u het verslag van de uitwedstrijd tegen Roden van Pupstra, want ik kan het niet wachten ...
Matthieu.


Velocitas 1897 6 - Helpman 5 : 1 - 1 (18-04-04)

Zeer gehavend moeten we helaas de beslissende fase van de competitie in ; van de originele bezetting van 20 spelers zijn er nog slechts 12 over en een paar half fitte spelers completeren het geheel. Geen goede uitgangspositie, en al helemaal niet tegen Helpman, die na hun thuisnederlaag tegen ons duidelijk voor de winst waren gekomen met een sterk elftal. Dat Helpman voor de winst was gekomen, was onmiddelijk te zien, men koos gegroepeerd de aanval en kwam vaak gevaarlijk voor ons doel. Nu zijn wij wel gewend om vanuit de verdediging te spelen, maar we moesten nu echt vol aan de bak. Toch was de eerste goal voor ons ; Denny schoot een vrije bal keurig in de linkerbenedenhoek, 1-0. Wonder boven wonder wisten we dit heel lang vast te houden, want zoals gezegd was Helpman gewoon beter, maar Alex en zijn verdedigers ( met name Henkie en André ) hielden goed stand. Het was trouwens een sportieve wedstrijd, met een goed fluitende scheidsrechter. Toch kwam de terechte gelijkstand op het bord ; nadat eerst Alex en ondergetekende nog met verkrachte eenden ( oh nee, met vereende krachten ) hadden gezord dat een middenvelder van Helpman net niet scoorde ( paal ), werd het vlak voor tijd toch 1-1. Bijna liep het daarna nog uit de hand, een opstootje werd onvriendelijk en de scheids kon niet anders dan voor beide heren rood trekken. Eindstand 1-1 dus, hier hebben zowel Helpman als wij weinig aan, Dio won en is de lachende derde ... ( maar die krijgen wij zondag dus slijp uw nopjes heren !!! ).
Matthieu.

Velocitas 1897 6 - GVAV Rapiditas 5 : 3 - 0 (12-04-04)

Paasmaandag, op de dag dat de Heere Jezus gekruisigd werd, moesten we tegen GVAV, uit ervaring een lastige tegenstander. De wedstrijd begon met een vervelend incident ; binnen één minuut lag er een speler van GVAV op de grond en hij bleef daar ook liggen, kermend van de pijn. Een ambulance werd gebeld, omdat al bleek dat 's mans enkeltje behoorlijk au deed. Later bleek dat hij zijn enkelbanden gescheurd had, dus die is een poosje uitgeschakeld. We kwamen al vrij snel op voorsprong, Lui werd in de zestien neergemaaid en een penalty was het terechte gevolg. Puppy kwam weer speciaal zijn doel uitsprinten, helemaal naar de andere kant in een recordtijd van 1minuut 45. Ondanks de haast dodelijke vermoeidheid wist hij de bal wel keurig in de linkerhoek te plaatsen, 1-0. Het was een sportieve wedstrijd, al zou je dat niet zeggen want er lag bijna constant wel iemand op de grond. Lui had zijn paasbeste skwantsjes aangedaan, hij scoorde voor rust al de 2-0 en kegelde en passant ook nog ff de keeper van GVAV ondersteboven, die ook het veld uitgedragen moest worden, en toen kwam het ... Er werd een keeper opgesteld die vorige week nog in donker Afrika op wilde zwijnen aan het jagen was, deze beste jongen had gympies aan, gleed dus alle kanten op, liet de bal vallen toen hij wilde uittrappen etc.etc. Maar onze voorhoedespelers vanden het niet nodig om te scoren, behalve Lui dan, die voor 3-0 zorde. Dit was ook de terechte eindstand, zodat ons de rest van het seizoen alleen nog maar finales te wachten staan.
De enkelfileerder groet u ...
Velocitas 1897 6 - Asser Boys 5 : 5 - 1 (10-04-04)

Op een voor ons ongewoon en meestal niet zo gunstige tijd ( bier drink'n ja ), namelijk half zeven 's avonds, moesten we aantreden tegen Asser Boys 5. Tegen medetitelkandidaat Asser Boys 6 hadden we een punt gehaald, dus tegen deze onderin bivakerende ploeg moest een resultaat neergezet worden. Hetgeen geschiedde, en hoe ! Na ongeveer 10 minuten was het Lui, die op snelheid een aantal verdedigers passeerde en scoorde, 1-0. Daarna was de briljante Dreize aan zet ; met een magische stift werd de keeper gedegradeerd tot een stumper en stond het 2-0. Beetje jammer dat de heer Dreize het toen nodig vond om na zijn doelpunt een kruis te slaan maar goed, ieder zijn hobby ... Bijna werd het toen 2-1, maar de zeer oplettende grensrechter zag dat het schot van de spits van Assen niet over de lijn was gegaan, na een halve redding van Knaapje Lex ( wel ja ! ). Nog voor rust kwamen we met tien man te spelen, nadat Rooie Henkie uit het veld was gestuurd wegens aanmerkingen op de scheids. Asser Boys begon na rust te drukken met vier spitsen, want ze dachten tegen tien man nog wel een kans te hebben, maar de verdediging hield zeer goed stand ( zelfs de zeer gedoseerde Dreize hielp mee !!! ). Uiteraard kregen wij meer ruimte omdat Assen vol op de aanval ging, wat resulteerde in twee kansen voor Lui, die hij allebei benutte, zodat het 4-0 werd. We kregen ook nog een goal tegen ; een middenvelder liep dwars door het midden vier man voorbij en scoorde, 4-1. Luining wist de 4-2 te voorkomen, door een schot keurig via de paal naast te duwen, en ondanks de druk scoorden onze gasten niet meer. Wij wel, want de volledig gesloopte Erwin kwam op zijn tandvlees opstomen langs de rechterkant en scoorde beheerst de 5-1 ( de sprintbril op zeker ? ). Keurig gedaan mannen, pappie is tevreden over jullie !
John 'O Shea

Actief 6 - Velocitas 1897 6 : 3 - 4 (04-04-04)

Nog maar eens gememoreerd aan de charmes van het lage zondagmorgenvoetbal : gezellig om 08.00 uur vertrekken in de stromende regen, altijd fijn ! Ook waaide het behoorlijk op de Eelder vlakte, maar we hadden de eerste helft letterlijk en figuurlijk de wind mee ; Wel eerst de gebruikelijke tegenslag, want na ongeveer een kwartier voetballen passeerde de spits van Actief drie man op de achterlijn en scoorde lachend de 1-0. Toen was het echter Velo-time, en vooral Grieko / Spin-time, want Grieko scoorde de 1-1 uit een mooie aanval via Willy en Marcel H,daarna scoorde Grieko de 1-2 , gaf vervolgens de corner op maat waaruit Spin knetterhard de 1-3 inkopte ( naar eigen zeggen met zijn schele oog dicht ! ).Het werd in een van onze kant goede eerste helft ook nog 1-4 door wederom de Spiderman, die kopt als Peter Houtman in zijn beste dagen ! We kregen er ook nog eentje tegen voor de rust, dezelfde spits die al gescoord had kwam weer vrij, gaf af en klabatsee, balletje achter Ventje in het netje. Over de tweede helft wil ik het niet eens hebben, zo slecht was die, dus dit was het ... ( we kregen nog wel een tegendoelpunt, maar toch stiekum drie punten ! ).
Matthieu.

Velocitas 1897 6 - Asser Boys 6 : 2 - 2 (28-03-04)

Vandaag tegen de koploper van deze leuke competitie, waarin de bovenste van de onderste kan verliezen en waarin er nog een stuk of vijf titelkandidaten over zijn. Asser Boys begon sterk, zette onze verdediging onder druk middels hun steeds opkomende aanvoerder, die constant lange ballen op hun snelle spitsen gaf. Aangezien we vandaag slechts twaalf spelers hadden, werd er een behoorlijke aanslag op de conditie van sommigen gepleegd, want veel meer dan achter de Boys aanrennen deden we het eerste half uur niet. De voorsprong voor de gasten kwam dus niet onverwacht ; een misverstand achterin werd genadeloos door de aanvoerder van Assen binnengewerkt, 0-1. We kregen de eerste helft wel een paar kansen, maar zoals de laatste weken steeds het geval is, scoren we moeilijk en geven we de goals gemakkelijk weg. Voor rust werd het 0-2 uit een voorzet van links die door Assens' linksbuiten knap werd ingeschoten. Verder geen noemenswaardige aktie behalve misschien de onterechte vrije trap tegen na een lichte overtreding van ondergetekende ... ( ! ) Na het gebruikelijke gevloek en getier in de kleedkamer begonnen we iets sterker aan het tweede bedrijf, mede door de geniale Heys, W., die strooide met briljante passjes, en de naar rechtsbuiten verhuisde Marcel W., die attent reageerde in een scrimmage voor de goal, 1-2. Het spel ging vanaf dat moment heen en weer, en werd slechts ontsierd door wat wazige beslissingen van de scheids, waardoor van beide partijen mensen voor vijf minuten uit het veld werden gestuurd. De 2-2 zou terecht zijn geweest, en die kwam er dan ook. Robert kwam door het midden, speelde af op een mee opgekomen verdediger, en die werd genadeloos onderuit geschoffeld ; strafschop dus ... Speciaal voor deze gelegenheid kwam Pup uit zijn doel en punterde de bal snoeihard door het midden onder de keeper door. Er had nog wel iets meer ingezeten, want ook Grieko had recht op een penalty, maar kreeg hem niet. Al met al mogen we niet klagen met dit resultaat, we zijn nog zeker niet kansloos ...
Matthieu.

SVMH 2 - Velocitas 1897 6 : 2 - 0 (21-03-04)

Onder het genot van een stormachtige wind werd er om 10.00 uur afgetrapt tegen SVMH, die laag geklasseerd staan, dus hielden we rekening met een overwinning... dom dom dom ! SVMH was gewoon leuk aan het voetballen, en speelde, in tegenstelling tot Velo, de bal van achteruit rond richting doelman Grieko. Aan fatsoenlijk opbouwen kwamen wij zelf amper toe, het was erg onrustig en slordig allemaal. Toch kregen we voor rust drie mogelijkheden om te scoren ; Lui, Robert en Spin konden op de keeper af, maar scoorden niet, zodat er een oude voetbalwet in werking trad, namelijk : als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. De 1-0 kwam door een zwakke uitverdedigende aktie, de bal werd pardoes in de voet van de aanvoerder van SVMH gespeeld, die met een mooie lob Grieko versloeg. Inmiddels was Peter geblesseerd van het veld gegaan ( gescheurde kuitspier, sterkte daarmee vent ! ), en vervangen door Denny. Voor rust werd het ook nog 2-0 uit een vrije bal, die van richting veranderd werd door Marcel H. In de rust kwamen Willy en Mollie erin, maar ondanks het betere spel van onze kant in de tweede helft, zijn we nooit echt gevaarlijk geweest, dus de terechte eindstand bleef 2-0. Volgende week tegen de koploper, als we dan weer zo voetballen vrees ik een rode kaart ...
Matthieu


Peize 4 - Velocitas 1897 6 : 0 - 3 (14-03-04)

Eindelijk na een aantal weken konnen de mannen van het zesde weer in de baan en ditmaal tegen Peize. Aangezien de supportersschare van het zesde weer volop aanwezig was moesten wij wel wat brengen naar deze mensen toe. We begonnen dan ook met veel elan aan de wedstrijd. Peize trad aan met een vrij jong team (uitgezonderd de verdedigers) en probeerden ons dan ook met afstand schoten van de wijs te brengen. Natuurlijk had dit geen enkel resultaat dus was het de beurt aan ons om de eerste goal te maken en die viel dan ook uit een corner van Erwin Wilkens. Uit deze corner nam good-old Willy Heys de bal in eenen op de binnenkant van de voet en schoof de bal onder de keeper door 0-1. Peize was eigenlijk machteloos en wij bleven maar aanvallen en dus op zoek naar de 0-2. Deze viel uiteindelijk 10 minuten voor de rust en kwam van de voet van Lui (Louis Velleman) die na een een-twee met Robert Dreize de bal in de rechter beneden hoek schoot. De rust kwam als geroepen voor ons want, er waren toch enkelen bij die nog een beetje conditie problemen hadden. In de tweede helft een zelfde beeld als de eerste Velo in de aanval en Peize kon hier helemaal niets tegenover stellen. Na enkele goede kansen en niet gegeven penalties was het dan toch weer Lui die de 0-3 binnenschoot en daarmee de wedstrijd definitief op slot gooide. De wedstrijd bloedde langzaam naar het einde en zo bleef het ook bij 0-3 voor Velo een leuk resultaat waardoor we weer naar een top plaats kunnen kijken. Rest mij nog te vertellen dat de verdediging vandaag goed heeft gehouden door helemaal geen enkele kans weg te geven bij deze...... Volgende week naar SVMH en dan zien we wel weer wat er komen gaat.
( Oliver Kahn )

Velocitas 1897 6 - GRC Groningen 4 : 5 - 1 (07-12-03)

Ondanks de redelijk koude nacht viel het mee met de vorst, dus de langverwachte eerste wedstrijd na de winterstop ging door ..., nou wat een pret kan ik u mededelen ! Zelden zo'n slecht veld gezien ; niet alleen was het gras op sommige stukken lang terwijl er op andere delen 86 kuub zand gestrooid was, ook was het verraderlijk glad doordat er een geit van de gemeente met een tractor overheen was gebanjerd, dat moet je maar doen als het gaat vriezen ! Maar anyway ; de wedstrijd dan nu ; Tegen "de beste ploeg van de wereld" ( citaat P.Akkerman ) is het natuurlijk lastig combineren, en dat deden de gastheren dan ook beter dan wij, met vooral gevaar door de twee spitsen, die constant vanaf het middenveld ingespeeld en bereikt konden worden, dit tot woede van keeper Pupstra. ( sorry ). Alex heeft trouwens een nieuw record gebroken ; hij heeft in 1 wedstrijd 172 doeltrappen genomen, dus dat zal wel weer ziektewet worden vrees ik ... Ondanks de druk van Leek, kwamen we toch op voorsprong. Peter verlengde een bal van achteruit op Lui, die alleen op de keeper afliep en beheerst scoorde, 0-1. Niet lang daarna stond het ook alweer gelijk, met de groeten van Johan Wardenier, die van dichtbij zuiver inschoot, na eerst een paar keer om Kobus heen gedraaid te hebben ( die waarschijnlijk dacht dat hij op het circuit reed, zo hard draaide hij rond ! ). Voor rust werd het nog 1-2 voor ons, na weer een pass van Peter op Lui schoot deze laatste via de keeper op de paal, waarna de goed meegelopen Grieko inschoot. De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste ; meer balbezit voor Leek en wij aan het counteren. Lui kreeg de bal op het middenveld aangespeeld, liep richting doel, passeerde twaalf keer dezelfde verdediger en schoot keihard ( ! ) in, 1-3 voor Velo. Er waren ook nog wel wat kansen voor Leek, maar vooral de goed ingevallen André en laatste man Henkie ruimden steeds op. Het slotaccoord was weer voor Velo ; de als rechtshalf ingevallen Emile trok een sprint vanaf de middellijn ( hij verklaarde zelf achteraf dat hij het gevoel had dat hij een sprint van 6 kilometer had gemaakt ) en schoot hard in de korte hoek, 1-4. Keurige uitslag en revanche voor de smadelijke nederlaag in het begin van het seizoen tegen deze mannen. Volgende week Asser Boys thuis, u hoort nog van mij ...
Matthieu.


Velocitas 1897 6 - GRC Groningen 4 : 5 - 1 (07-12-03)

Koud was het, en dan bedoel ik ook echt koud, het veld was behoorlijk bevroren en toch moesten we aantreden. Het eerste gedeelte van de eerste helft was voor GRC, dat een veldoverwicht had maar geen uitgespeelde kansen kon creëeren door goed georganiseerd verdedigen van onze kant. Na ongeveer een kwartier was het Grieko die op rechts doorliep, een perfecte voorzet gaf die door Lui werd ingeschoten, 1-0. Slechts enkele minuten later een corner vanaf rechts genomen door weer Grieko en het was weer Lui die de goal maakte, 2-0 voor. Lui kwam verkeerd terecht, blesseerde zijn enkel en werd vervangen door Robert. We hielden de druk erop bij GRC en kregen wat kleine kansjes, maar hun keeper van 104 stond steeds goed, totdat het Wilkens-time werd : Eerst was het Erwin W. die op rechts doorliep en terwijl iedereen dacht dat hij een voorzet ging geven, dacht hij daar anders over en hij plaatste het leder over de verbouwereerde keeper heen, schitterend in de hoek, 3-0. Daarna Marcel W., uit schier onmogelijke positie knalde hij een pass van Peter met een halve omhaal in de goal, 4-0, tevens de ruststand. Na rust begonnen we wat slapjes, net als in de eerste helft, maar ook nu kreeg GRC niet echt grote kansen. Hier en daar een voorzetje of een corner maar de verdediging en de keeper ( Lexje deze keer ) stonden steeds goed. Toch kwam er een tegendoelpunt : onze nieuwe Date Mollema ( Spinne ) vlagde alsof hij op het circuit stond, maar de scheids wilde er niets van weten en zo scoorde GRC een fraai buitenspeldoelpunt, 4-1. Het werd toen wat onvriendelijker, wat gemekker en geschop over en weer, maar we zouden dit natuurlijk niet meer uit handen geven. Robert liep door over links en met zijn assist wist Jurgen wel raad, 5-1. Dit was ook de eindstand en ondanks de koude tenen toch tevreden in de kantine plaatsgenomen (met een Gatorade, want Jan Lul moest weer aan het werk natuurlijk gdvr ... ).
Matthieu


Velocitas 1897 6 - Peize 4 : 4 - 0 (23-11-03)

In de zeikende regen op een steeds fijner bespeelbaar wordend bijveld moesten we aantreden tegen Peize 4, altijd lastig. Volgens Kobus waren we kansloos, omdat Peize geen dikpenzen-elftal had, maar een hoop jonge jongens, dus met angst en beven het veld op ... Het eerste kwartier ging het gelijk op, we kregen twee enorme kansen van een meneer die mij heeft gevraagd om zijn naam niet te vermelden, want hij schaamt zich nogal, maar hij heeft rood haar en een baard ... Uiteindelijk was het de goed meegelopen Marcel W. die een assist van Robert bekwaam achter de keeper schoot, 1-0. Even later was het weer Robert die goed een aantal mannen passeerde en een loepzuivere assist gaf op Peter, 2-0 dus. Dit was tevens de ruststand, in de rust werden we nog even fijntjes gewezen op het feit dat we achterin stonden te klungelen en geen vaste man hadden, dus dat moest beter de tweede helft. Dat lukte ook, met de ingevallen Mollie, Emile en later Lui in de ploeg. We bleven aanvallen, wat resulteerde in een mooie solo van Peter, die zichzelf vrij speelde en van afstand de 3-0 inschoot. Peize probeerde nog wel wat, maar Puppie stond goed te keepen en hield zijn doel schoon ( zijn kleertjes echter niet ! ). Het laatste woord was toch aan Velo, een aanval over rechts werd door Robert afgerond na een assist van Lui, 4-0 eindstand, zowaar de heilige nul gehouden, ik schiet vol ...
Matthieu


DIO Groningen 2 - Velocitas 1897 6 : 4 - 1 (16-11-03)

Het weer op Kardinge was precies zoals de stemming bij Velo, grauw en grijs dus. Getooid met rouwbanden werd er met 4-1 verloren, maar ik denk dat ik voor het hele elftal spreek als ik zeg dat ons dat weinig kan interesseren, onze gedachten zijn namelijk bij Dolf en zijn familie. Rest in peace brother ... Namens heel Velo 6 :
Matthieu


Helpman 5 - Velocitas 1897 6 : 3 - 5 (09-11-03)

Zondag 9 november, sportpark Esserberg, vanaf 11.00 uur ; Onder het verblindende genot van een flauw herfstzonnetje trad Velo 6 aan tegen de voormalige koploper en altijd vervelende ploeg van Helpman 5. Er was in het begin weinig te zien van Helpmans' kunnen, want Robert kreeg al na enkele minuten de kans op 0-1, hij miste echter. Helpman had een speler op het doel gezet, en dat was te merken want na ongeveer een kwartier schoot Robert hem door de benen ; 0-1. We konden lekker doordrukken en het was Lui die geplaatst voor de 0-2 zorgde, niks aan het handje zo leek het ... Voor rust kwamen we al op 0-3, door Edwin uit een assist per sliding van Ronald, Helpman probeerde wel maar de goed keepende Grieko en dito defensie stonden paraat, zodat er bij rust dus 0-3 op het bord stond. We waren gezegend ( ? ) met maar liefst vijf wissels, die er door Ventje ook allemaal tegelijk in werden gezet, zodat er een heel ander elftal stond de tweede helft, en dat was te merken ook ! De verdediging speelde tegen de zon in, en was niet meer zo zeker als voor de rust, waar de slimme spitsen van Helpman van probeerden te profiteren, kortom ; drukte voor onze goal. De middenvelders Peter en Matthieu moesten links en rechts bijspringen, en tijdens een spaarzame counter werd een schot op de paal van Marcel W. door Matthieu van dichtbij ingetikt ; 0-4. Daarna was het echt Helpman wat de klok sloeg, aanval na aanval kwam op Grieko af, en het onvermijdelijke gebeurde natuurlijk ; 1-4 , 2-4 en zelfs 3-4 uit een mooie vrije bal. We gaven echter niet alles uit handen, en Lui scoorde na een mooie solo nog 3-5, dus wederom winst voor de boys in green ...
een doelpuntenmaker


Velocitas 1897 6 - Actief 6 : 4 - 2 (02-11-03)

Het had geregend 's nachts dus het bijveld waar we speelden was op sommige plekken erg drassig, maar vol goede moed door de goede prestaties van de afgelopen weken gingen we de wedstrijd in. Actief bood goed weerstand in de eerste helft, wat resulteerde in 0-1 na ongeveer en kwartier spelen. Er kwam een voorzet van rechts waar hun rechtsbuiten koppend uit scoorde, gelegenheidskeeper Grieko kansloos latend. Zelf kregen we nog wel een paar kansjes voor rust, onder andere Emile, die niet op het steekpassje van Marcel H. gerekend had, en de bal het vangnet injoeg. Na rust ging er een andere wind waaien bij Velo, ( in de rust ook al, de kleedkamer werd mistig van de damp, maar dit terzijde ) we begonnen scherp en alert, en zetten Actief onder druk. De ingevallen en half benevelde Marcel W. scoorde uit een van richting veranderde vrije bal van Jurgen 1-1, en even later uit een assist van Robert 1-2. De eveneens ingevallen André ging mee naar voren bij een corner en scoorde met een snoeiharde kopbal 1-3, en toen was het verzet bij Actief wel gebroken dachten we ... Nou nee dus, Actief wilde nog niet meewerken aan onze overwinning en probeerde druk te zetten door hun kale laatste man in te laten schuiven, wat resulteerde in enkele gevaarlijke momenten voor onze goal, maar de verdediging was alert en er moest een penalty aan te pas komen om de stand op 2-3 te zetten. We bleven goed voetballen, en er kwamen kansen van onder anderen Jan B., die lachend naast schoot van ongeveer 1 meter voor de keeper, wat overigens niet wegneemt dat hij zeer verdienstelijk gespeeld heeft, onze dank daarvoor Jan ! Wat er hierna gebeurde, grenst aan het onwaarschijnlijke ; rechtsbuiten Kobus maakt een rush over zeker 50 meter en schuift beheerst de 4-2 binnen, het tweede doelpunt uit zijn carriere !!! Jubel en vreugde maakten zich van ons meester, een overwining en een goal van Koets, ongelofelijk, waar gaat dit heen ...
Aprilia RSV Mille Sier


Asser Boys 5 - Velocitas 1897 6 : 1 - 2 (05-10-03)

Terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam, vertrokken we om 08.45 uur richting Assen voor het duel met een andere laagvlieger, dus dat zou moeten kunnen qua winst. De verdediging was wederom ernstig gehavend, want Kobus, Mollie en de Kapelaan waren geblesseerd en Rooie Henkie was aan de beurt als wissel, dus er stond een gelegenheids defense. Dat was ook wel te merken, want de gastheren kregen in de eerste helft al een aantal kansen, wat resulteerde in 1-0 door een mooi afstandsschot waar Puppy geen antwoord op had. We kregen zelf ook wel wat kansen via Lui en Dreizelino, maar de eerste tegengoal werd uiteindelijk gemaakt door Heys,W. uit een mooi uigespeelde counter die hij bij de tweede paal in kon tikken. Na rust kregen we een veldoverwicht, de tegenstander heeft eigenlijk geen kans meer gehad ( nou ja, eentje dan, maar Puppy kwam goed zijn goal uit denderen en daar schrok hun spits zo van, dat hij de bal naast schoot ) en voor ons kwamen er wat mogelijkheden van onder andere Lui, die alleen voor de keeper niet wist te scoren. Rooie Henkie stond weer eens een keer voorin, en uit zijn mooie corner kopte Lui keihard de 1-2 in, ongeveer een kwartier voor tijd. Laatste man Jurgen zorgde er daarna voor, dat we niet meer als jonge honden naar voren gingen, maar op onze posities bleven verdedigen, en Asser Boys wilde nog wel, maar kwam er niet meer door, eindstand 1-2. Complimenten voor het hele elftal, dat degelijk gespeeld heeft en zodoende alweer de tweede winstpartij op rij liet noteren, subtopper misschien .... ?
John 'o Shea


Velocitas 1897 6 - SVMH 2 : 3 - 2 (28-09-03)

Op een "blij dat ik glij-veld" ( past mie wel ja ) moesten we het voor het eerst deze competitie opnemen tegen een tweede elftal, en we voorzagen alweer problemen toen de tegenstanders de kantine binnenkwamen, want de gemiddelde leeftijd was 16 ofzo, dus dat zou weer rennen worden achter deze pubers aan, wat niet onze grootste hobby is, want wij drinken wel bier ... Maar goed, de eerste helft ; het ging redelijk gelijk op, met over en weer wat kansen, totdat Louis alert reageerde op een diepe bal van Peter en de keeper passeerde, we stonden zomaar voor !!!! Nog in diezelfde helft kwam SVMH op gelijke hoogte door geklungel rechts achterin, de voorzet kwam en werd door de aanvoerder van SVMH simpel bij de eerste paal ingetikt, 1-1. Vlak daarna kreeg SVMH een vrije bal na niet zo'n handige overtreding van Louis. De muur stond niet goed, maar had hij wel goed gestaan had het niets uitgemaakt, want de bal vloog er keurig overheen en Alex stond aan de grond genageld, 1-2. Na rust moesten we er vol tegenaan, want er was een overwinnig mogelijk tegen deze mannen, en we zetten dan ook meteen druk vooruit. Dit resulteerde in een aantal kansen, waarvan twee kopballen van Robert nog het meest opvielen, echter niet raak. Dreize scoorde wel de 2-2, na een schitterende solo-actie waar men nu nog over napraat ... Vlak voor tijd kwam er een lange bal van achteruit over de verdediging heen, recht in de voeten van de ingevallen Jamie, die daar wel raad mee wist, eindstand 3-2. Eindelijk de eerste overwinning, hetgeen gevierd werd met een aantal versnaperingen van alcoholische aard, gezellig zeg ik !
Siro Ferrara


GVAV Rapiditas 5 - Velocitas 1897 6 : 2 - 0 (21-09-03)

Op het altijd winderige sportpark Kardinge moest het geplaagde zesde aantreden tegen GVAV 5. Een jonge, gretige ploeg die simpelweg beter met de kansen omgingen en volledig terecht met 2-0 wonnen, daar valt verder weinig over te melden. Behalve dat voor het eerst in de geschiedenis ons elftal na drie wedstrijden nog steeds met lege handen staat, werk aan de winkel dus ...
Nesta


Velocitas 1897 6 - Leek Rodenburg 4 : 2 - 5 (14-09-03)

Op een zonovergoten veld begonnen we vol goede moed aan het duel, na de deceptie van vorige week zou het nu toch wel beter gaan, ook al omdat de volledige verdediging er weer bij was. Niets was echter minder waar ! We kwamen direkt onder druk te staan achterin, terwijl bij balbezit veel te snel de lange bal werd gehanteerd, wat natuurlijk makkelijk verdedigen was voor de gasten. Een enkel klein kansje voor ons daargelaten, mochten we blij zijn dat we bij rust slechts met 0-2 achterstonden. Na de thee ging het in eerste instantie ietsje beter, met Robert voor Emile, Eric voor Henkie en Louis voor Jurgen ingebracht, en we kwamen dan ook terug tot 1-2 door Peter's benutte strafschop na een grove overtreding op Robert ( ! ). Niet lang daarna was het door schutteren achterin de altijd scherpe Johan Wardenier die Leek op 1-3 zette, waarna wij verwoede pogingen ondernamen om toch nog terug te komen, wat ook lukte door een van richting veranderd schot van weer Peter, 2-3. We dachten toen door te drukken voor minimaal een punt, maar via een bekeken counter was het weer Wardenier die ons definitief op achterstand zette, 2-4. De linksbuiten wreef nog wat zout in de wond door, overigens knap, de 2-5 in te schieten en daarmee was de nederlaag een feit. Tien tegen in twee wedstrijden, dat is lang niet meer gebeurd, ik schaam me diep ....
Nesta