Feyenoord Soccer Camp


Ben Wijnstekers met Feyenoord SoccerCamps naar Velocitas 1897

In de herfstvakantie komt oud-Feyenoord-speler en oud-international Ben Wijnstekers naar Groningen om jonge voetballiefhebbers de nieuwste technieken bij te brengen. Op het complex van voetbalvereniging Velocitas 1897 zal hij twee dagen lang samen met zijn assistenten enthousiaste kinderen de fijne kneepjes van het voetbal bijbrengen.

Voetbalvereniging Velocitas 1897
Op donderdag 18 en vrijdag 19 oktober 2007 komt Ben Wijnstekers met zijn Feyenoord SoccerCamp naar voetbalvereniging Velocitas 1897. Dit unieke voetbalkamp is bestemd voor jongens en meisjes van 6 tot en met 14 jaar. Zij krijgen twee keer per dag training, waarbij de oefeningen zich richten op de sleutelelementen van het voetbal, maar met de nadruk op plezier. Er wordt getraind op de echte "Feyenoord manier" met Feyenoord trainingsmiddelen. Ben Wijnstekers traint de deelnemers samen met zijn assistenten volgens de nieuwste inzichten en technieken. Het Feyenoord SoccerCamp team zorgt er verder niet alleen voor dat de kinderen beter worden, maar ook dat zij het voetballen nog leuker gaan vinden.

Indrukwekkende carrière
Ben Wijnstekers is de uitgelezen persoon om kinderen de fijne kneepjes van het voetbal te leren. Zelf begon hij ook ooit bij een amateurvereniging, Overmaas uit Rotterdam. Bij deze club werd zijn talent al snel opgemerkt en het duurde dan ook niet lang voordat hij bij Feyenoord kwam te spelen. Wijnstekers doorliep vanaf dat moment alle jeugdelftallen op Varkenoord en werd regelmatig verkozen in de diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen.

In 1977 maakt Wijnstekers zijn debuut in het eerste elftal. Daar werd hij bij de Rotterdamse aanhang vooral geliefd om zijn tomeloze inzet, harde tackles en zijn aanvallende rushes. Hij werd ondanks de matige resultaten in de jaren tachtig gezien als één van de populairste Feyenoorders en was het boegbeeld voor de supporters. Zijn prestaties brachten Wijnstekers ook in het Nederlands Elftal. In totaal speelde hij 36 interlands, waarvan negentien als aanvoerder.

Professionele trainer
Na zijn carrière als voetballer kende Wijnstekers geen twijfel om iets te doen met zijn grote hoeveelheid nationale en internationale ervaring. "Daarbij kwam dat ik het liefste op het veld sta en dat mijn kwaliteiten daar ook liggen. Het volgen van een officiële trainerscursus om een professionele trainer te worden was dus een logische optelsom", vertelt Wijnstekers. "Sinds 2004 ben ik weer volledig in dienst bij mijn oude liefde Feyenoord en heb ik mijn eigen voetbalclinics, met de naam Feyenoord on Tour. Dit zijn leuke, leerzame clinics die ik met mijn team in het hele land voor jong en oud geef".

Op deze dagen ziet Wijnstekers genoeg talent om zich heen. "Eigenlijk heb ik bij de Feyenoord on Tour clinics veel te weinig tijd", weet Wijnstekers. "Op zo'n ochtend of middag slaag ik er altijd wel in om mijn enthousiasme over te brengen. Maar wil ik ook mijn voetbalkennis echt goed overbrengen, heb ik vaak meer tijd nodig. Dit is één van de belangrijkste reden dat we vorig jaar het concept Feyenoord SoccerCamps hebben ontwikkeld. In de voorjaarsvakantie gaan we twee hele dagen met een vaste groep kinderen allerlei oefeningen doen. Het leuke is dan dat je kinderen tijdens deze dagen echt vooruit ziet gaan en de aangeleerde technieken ziet uitproberen", aldus de 36-voudig international.