En toen werd ik verzorgster bij Velocitas 1897


Deborah Lewerissa

Wat ooit als grap begon, is een uit de hand gelopen hobby geworden.

In 2001 werd ik bij het Gronitastoernooi voor de reserve-elftallen gevraagd door leider Henk Harsema of ik niet tijdens de wedstrijd met de waterzak het veld op wilde rennen. Ach ja waarom niet…… Trainer Simon Bos vroeg me aan het eind van hetzelfde toernooi of ik volgend jaar bij het 2e elftal de 'verzorgster alias waterzakdrager' wilde worden. Dat vond ik wel leuk. Ik was er toch altijd bij, omdat mijn vriend Frank van Sleen in hetzelfde elftal speelt. Na 1 seizoen de functie als flessenvuller/waterzakdrager te hebben vervuld ben ik een jaar later de opleiding 'sportmassage/verzorging' gaan volgen bij Jan Bijker.

Het tweede seizoen bij Velo 2 kon ik m'n taak als 'verzorgster' meer invulling geven (i.s.m. Cordula Bremer, verzorgster Velo 1). Het werd een mooi seizoen. O.l.v. trainer Henk Latupeirissa zijn we, na de gewonnen beslissingswedstrijd tegen Dio Oosterwolde (hoe zat dat ook weer met die bloemen Sierou W en Sandra W) kampioen geworden op de velden van Leek Rodenburg. Wat een feest!

Aan het eind van mijn 2e seizoen ben ik gevraagd of ik Cordula wilde vervangen bij Velocitas 1. Met de leiders Henk Harsema en Dicky van Tongeren ben ik in 2003 overgestapt naar Velo 1 (trainer Henk de Koe). Ik moest toen wel erg wennen aan het verschil tussen 1 en 2. We gingen op trainingskamp aan het begin van het seizoen. Er werden 'regels' opgesteld. Bespreking in het sponsorhome met soep en brood. Met de bus naar een wedstrijd. Maar alles went ook wel erg snel.

In het seizoen 2005-2006 zijn we van het 3e naar de 2e klasse gepromoveerd met trainer Jan ten Brinke. Een hele happening, aangezien we in de 'laatste' competitiewedstrijd te horen kregen dat we weer via een beslissingswedstrijd rechtstreeks konden promoveren. Dit keer op de velden van Gomos, tegen VV Roden. Een wedstrijd om nooit meer te vergeten. Wat een publiek, een spanning en een kampioensfeest.

In het seizoen 2007-2008 een iets minder leuk seizoen gehad. De wedstrijd thuis tegen Zwaagwesteinde. Een wedstrijd die ik snel moet vergeten. Ik ben met mijn team mee geweest naar de returnwedstrijd. Een wedstrijd zonder publiek, voor maar 30 man kaarten (incl. begeleiding en spelers), onder politiebegeleiding naar het voetbalveld en veel pers erbij. Maar wel 3 punten en de nacompetitie behaald.

In 2008 kwam Michel Kram de medische staf versterken als verzorger voor Velocitas 2. Michel en ik verdeelden de taken en zo kon er bij elke wedstrijd en training van Velo 1 en 2 blessures behandeld worden. Spelers van andere elftallen en jeugdspelers konden ook bij ons terecht. Daarnaast hadden we fysio Dannie Snijder achter de hand voor zwaardere blessures. In 2009 werd de medische staf uitgebreid met twee verzorgers voor de jeugd: Alex van Stralendorff en Jordy Drommel. Al met al een 'medisch team' waar ik trots op kon zijn. Om de verzorging bij Velocitas goed te organiseren neemt dit veel tijd in beslag. De trainingsdagen bij Velocitas viel niet meer combineren met andere activiteiten. En in overleg met de medische staf en bestuur, heb ik besloten om mijn werkzaamheden ergens anders voort te zetten.

Afgelopen zaterdag voor de laatste keer dit seizoen de markt op voor 18 bananen en 30 mandarijnen (zoet en zonder pit). En zondag 9 mei 2010 mijn laatste competitiewedstrijd voor Velocitas 1. Ik heb een geweldig afscheid gehad. Echt super geregeld boys Velocitas 1.

Ik wil trainer/schaatsenslijper Henk, mijn grote vriend Chris de Koe, kledingman Roel, gehaktbal Hugo, ballerina Martin, Michel, Alex, Jordy, Dannie, Peter, Ella, Bram, Arend, spelers Velo 1, 2, 3, 4, de zaterdagteams, jeugdteams en jeugdbegeleiding, fam. Harsema, fam. Van Tongeren en alle Velocitanen bedanken voor mijn supertijd bij Velocitas.

Ik zal jullie missen,

Deborah Lewerissa